Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

Домашній пиріг з картоплею - рецепт приготування

Мої рідні в захваті від цього пирога, навіть сестра, яка дотримується дієту, не змогла перед ним встояти! Пиріг виходить ситним, м’яким і неймовірно смачним. А головне, що на цю смакоту, потрібно трохи борошна, кефіру і картоплі. Все доступно і просто в приготуванні. Начинку ви може взяти для пирога будь-яку. Моя найулюбленіша – картопляна начинка з сиром. Випікається пиріг всього 10 хвилин, що добре, коли сім’я хоче їсти.

Інгредієнти, які вам знадобляться для начинки:

  • 300 г очищеної картоплі;
  • 200 г твердого сиру;
  • чорний перець на ваш смак;

Інгредієнти, які вам знадобляться для тіста:

  • борошно – 250 г;
  • сода – одна ч. л. без гірки;
  • кефір – 200 мл;
  • олія соняшникова – 40 мл;
  • сіль – пів ч. л.;
  • цукор – одна ч. л.

Переходимо до процесу приготування

Картоплю необхідно очистити від шкірки, скласти в каструлю, залити водою, посолити трохи і зварити до готового стану.

Поки вариться картопля, займемося приготуванням тіста: в борошно всипати соду і розмішати.

Окремо налити кефір в глибокий посуд, влити в нього олію, всипати сіль, цукор і розмішати.

Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

У кефірну суміш всипати невеликими порціями борошняну суміш і вимісити тісто. Тісто виходить еластичним і не липне до рук, може тільки чуть-чуть. Можливо вам знадобиться ще трохи борошна, приблизно 20-30 г. Відставляємо тісто в сторону, щоб воно відпочило на час приготування начинки.

Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

З картоплі злити воду і розім’яти її до пюреподібного стану. Сир грубо натерти і змішати з пюре. Поперчити масу і перемішати. Ось і начинка готова!

Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

Я завжди беру тіста і начинки майже в рівних пропорціях – 500 г: 550 г. Таким чином начинки в пирозі багато, але не так, щоб тісто зовсім відчувалося.

Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

Щоб було зручно формувати пиріг, найкраще взяти силіконовий килимок, розмір якого 30 × 40 см, якраз збігається з розміром стандартного деко. Такий килимок не ковзає під час роботи з тістом, його не потрібно промащувати маслом, до нього нічого не прилипає і відмивається він без складнощів.

Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

Тісто обваляти в борошні і руками зробити коло з нього. Якщо потрібно присипте руки борошном. На середину необхідно викласти начинку.

Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

Защипнути тісто, як би збираючи мішечок. Перевернути і розім’яти рукам до кола діаметром близько 30 см.

Пиріг перенести на деко. Жовток змішати з молоком і змастити пиріг і в середині зробити надріз.

Випікати слід в нагрітій духовці до максимальної температури. У мене пиріг готується 10 хвилин при 220 °.

Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

Подаю я його в теплому вигляді, щоб сир тягнувся. Однак і в холодному стані він дуже смачний!

Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки, а випікається 10 хвилин

Ви можете з начинками проводити експерименти, наприклад, взяти тушковану капусту, фарш, дрібно нарізану смажену курочку і сир з помідорами, гриби з цибулею, рибу. Пиріг з будь-якою начинкою вийде приголомшливим! Мені дуже подобається, що тісто швидко випікається і не потрібно чекати годину.

Rating
( 4 assessment, average 3.25 from 5 )
Loading...