Нижче наводиться 3 рецепти приготування салатів з буряку. Цей овоч знайдеться у кожній оселі. В буряку міститься велика кількість вітамінів, тому його споживання добре впливає на стан здоров’я.
Теплий салат
Інгредієнти:
- 430 грамів буряку;
- 2 зубчики часнику;
- 250 грамів ріпчастої цибулі;
- 2 яйця;
- чорний мелений перець;
- рафінована олія;
- кухонна сіль.
Як приготувати:
- Буряк необхідно відварити або запекти. Потім він натирається на тертці з великими отворами.
- Цибуля нарізується невеликими кубиками. Потім обсмажити її на пательні з додаванням олії.
- Часник потрібно вичавити та додати до цибулі, після чого перемішати.
- До пательні додається буряк, перець та сіль. Усе перемішується та смажиться 5 хвилин.
- Яйця потрібно зварити та натерти на тертці. Потім їх необхідно додати до овочів та перемішати.
- Теплий салат можна подавати на стіл.
Смачного!
Пікантний курячий салат
Інгредієнти:
- 200 грамів буряку;
- 200 грамів ріпчастої цибулі;
- 200 грамів моркви;
- 150 грамів перцю стручкового;
- 300 грамів курячого м’яса;
- 0,5 л соєвого соусу;
- 0,15 л яблучного оцту;
- 1 ч. л. меленого коріандру;
- зелень петрушки;
- чорний мелений перець;
- рафінована олія;
- кухонна сіль.
Як приготувати:
- Буряк та морква натираються на тертці з великими отворами.
- Потім додається оцет та соєвий соус. Усе перемішати та залишити для маринування.
- М’ясо нарізується невеликими шматками та обсмажується на пательні. Під час приготування слід додати перець, коріандр та сіль.
- Після того, як м’ясо буде готове, його слід витягти з пательні.
- Цибуля дрібно нарізується та кладеться на пательню, на якій смажилося м’ясо. Обсмажити цибулю.
- М’ясо та цибулю потрібно змішати. Гострий перець дрібно порізати та також додати до м’яса. Усе обсмажується протягом 1 хвилини.
- Обсмажені продукти додаються до буряку та моркви, після чого усе перемішується.
- Перед вживанням слід прикрасити салат петрушкою.
Смачного!
Вінегрет нашвидкуруч
Інгредієнти:
- 450 грамів буряку;
- 200 грамів картоплі;
- 350 грамів червоної цибулі;
- 250 грамів кислих огірків;
- чорний мелений перець;
- рафінована олія;
- кухонна сіль.
Як приготувати:
- Буряк відварюється та натирається за допомогою тертки з великими отворами.
- Картопля відварюється та натирається за допомогою тертки з великими отворами.
- Огірки натираються за допомогою тертки з великими отворами.
- Цибуля нарізується тонкими смужками.
- Усі овочі потрібно змішати у салатниці та заправити олією.
- Потім слід додати спеції, перемішати та подавати до столу.
Смачного!