Від якості функціонування щитоподібної залози залежить робота усього організму та самопочуття. Ця залоза виконує функції регулювання виробництва гормонів, метаболізму та роботи серцево-судинної системи.
Якість робити цієї залози характеризується здатністю поглинати йод під час їжі.
Робота щитоподібної залози залежить від її здатності поглинати необхідну кількість йоду в процесі приймання їжі.
Існують деякі медичні показники, на основі яких медичні спеціалісти можуть визначити стан щитоподібної залози. Також вони можуть поставити діагноз, враховуючи результати аналізів. Існує 2 найпоширеніших хвороб щитоподібної залози – гіпертиреоз та гіпотиреоз.
Гіпертиреоз виникає у людей, які вживають їжу з великою кількістю йоду. Тому організм перенасичується цим елементом. Це створює велике навантаження на залозу.
При гіпотиреозі спостерігається дефіцит йоду в організмі. Це впливає на роботу щитоподібної залози. Вона не в змозі виробляти достатню кількість гормонів.
Рекомендується щодня споживати приблизно 0,15 мг йоду. Цієї норми доволі просто дотримуватися, споживаючи звичайну їжу. Багато йоду міститься в печінці, морепродуктах, м’ясі та злаках.
Нижче наводиться рецепт засобу, який допоможе підтримувати нормальну роботу щитоподібної залози.
Як приготувати:
- В гарячу воду необхідно покласти 2 столові ложки насіння коріандру. Потім потрібно кип’ятити на протязі 15 хвилин.
- Далі розчин проціджується, після чого додаються 2 столові ложки меду.
- Вживати потрібно вранці перед сніданком. Курс лікування – декілька тижнів.
Міцного здоров’я!
Стаття носить виключно інформаційний характер. Пам’ятайте, що перед початком будь-якого лікування консультація лікаря є обов’язковою!