Рецепт запіканки по-французьки. Розкішна гаряча страва!

Смачна запіканка по-французьки, рецепт приготування

Хочу поділитися з Вами одним з улюблених рецептів моєї сім’ї. Цю страву можна готувати як на вечерю, так і для урочистих застіль. До того ж, сам рецепт в приготуванні дуже простий, а продукти можна купити на будь-якому ринку або в супермаркеті.

Отже, Вам необхідно:

  • 200 грам грибів шампіньйонів
  • 400 грам курячого філе
  • 200 грам голландського сиру
  • 500 грам картоплі
  • ½ склянки молока
  • стакан нежирних вершків
  • 1-на столова ложка вершкового масла
  • середня цибулина
  • сіль і перець додаємо на свій смак.

Коли всі продукти під рукою, можемо приступати до приготування. Картоплю спочатку очищаємо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді. Готову картоплю розминаємо до стану пюре. В картоплю додаємо вершкове масло. Коли воно повністю розчиниться, додаємо молоко.

Після, нарізаємо середніми шматочками гриби, і викладаємо на добре розпечену сковороду. Рослинну олію додаємо тільки після випаровування всієї рідини від печериць. Потім кладемо цибулю. Її можна нарізати як маленькими шматочками, так і півкільцями – хто як любить.

Обсмажуємо до золотистої скоринки. Поки готуються наші грибочки, беремося за м’ясо. Ріжемо його на невеликі шматки і обсмажуємо на повільному вогні, до утворення скоринки. Потім з’єднуємо з нашими грибами, заливаємо все вершками і тушкуємо вже все разом, хвилин так 10, не більше. Спеції додаємо за пару хвилин до вимкнення плити.

Уже можна включити духовку, що б вона заздалегідь нагрілася. У форму для запікання викладаємо картоплю, потім печериці з м’ясом. Прямо туди натираємо сир. Запікаємо нашу страву поки не розплавиться весь сир.

Подавати краще страву відразу, поки ще гаряча, так найсмачніше. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...