Рецепт вишневого варення у власному соку без варіння ягід

Вишневого варення у власному соку - рецепт приготування

Варення виходить неймовірно смачним і з великою кількістю соку, який можна використовувати для різних десертів, у вигляді просочення для випічки, а з вишень можна робити декор.

Продукти, які вам будуть потрібні:

  • дин кг вишні;
  • один кг цукру;
  • 200 мл води;
  • 3,5 г лимонної кислоти.

Покроковий процес приготування

У воду всипати цукор, розмішати і помістити на вогонь невеликої інтенсивності. Варити, поки сироп не закипить.

Після всипати лимонну кислоту і варити ще сім хвилин. За цей час кілька разів помішати.

Вишню помити і дати їй стекти.

Вишню перекласти в каструлю або миску і залити киплячим сиропом. Втопити ягоди в сиропі і відставити убік на десять хвилин.

Потім сироп злити назад в каструлю, помістити знову на вогонь і після закипання, прокип’ятити сім хвилин.

Знову залити вишню, перемішати і відставити убік на 25 хвилин.

Ще раз закип’ятити сироп і 7 хвилин потримати на вогні.

Банки необхідно простерилізувати. Робити це можна так, як вам більше подобається.

Розкласти вишні по ємкостях (наповнювати слід наполовину об’єму, решта заливається сиропом) і залити киплячим сиропом. Закрутити кришки, перевернути, укутати і нехай варення остигає.

Rating
( 1 assessment, average 2 from 5 )
Loading...