Рецепт улюбленого торта «Прага» в домашніх умовах

Торт «Прага» - відмінний рецепт

Багато знають і люблять цей торт. Але мало хто знає, що його дуже просто приготувати вдома. Тим більше домашній празький тортик в мільйон разів смачніше магазинного. М’який бісквіт в поєднанні з ніжним кремом подарують море емоцій і ні з чим не порівнянне задоволення!

Продукти, які потрібні для бісквіта:

  • два курячих яйця;
  • 250 г сметани;
  • три ч. л. какао;
  • півтора склянки борошна;
  • один стакан цукру;
  • пів ч. л. соди.
  • пів банки згущеного молока;

Продукти, які потрібні для крему:

  • масло вершкове – 100 г;
  • згущене молоко – друга половина банки;
  • какао – одна ч. л.

Продукти, які потрібні для помадки:

  • цукор три-чотири ст. л .;
  • какао одна ч. л.;
  • сметана три-чотири ст. л.

Поетапний процес приготування празького торта

Готуємо бісквіт

У сметану всипте соду, розмішайте.

Яйця розбийте так, щоб білки відокремити від жовтків. У білки всипте цукор і збийте.

Потім у збитий білок додайте сметану, згущене молоко, жовтки, всипте какао і борошно, яке перед цим потрібно просіяти. Приступайте до вимішування тіста.

Перекладіть тісто в форму з роз’ємним кільцем, на дно якої покладіть пекарський папір і змастіть його маслом.

Відправляємо в духовку на пів годинки. Готуємо при 180 °.

Дайте готовому бісквіту охолонути, а після розріжте на кілька коржів.

Готуємо крем

Просто з’єднайте всі продукти, зазначені вище, і збийте їх.

Готуємо помадку

Змішайте всі продукти, перераховані вище і поставте на мінімальний вогонь. Варіть, весь час помішуючи, протягом п’яти хвилин.

Формуємо торт

Кожен корж покриваємо кремом, складаємо один на одного і поливаємо верхній помадкою.

Rating
( No ratings yet )
Loading...