Багато знають і люблять цей торт. Але мало хто знає, що його дуже просто приготувати вдома. Тим більше домашній празький тортик в мільйон разів смачніше магазинного. М’який бісквіт в поєднанні з ніжним кремом подарують море емоцій і ні з чим не порівнянне задоволення!
Продукти, які потрібні для бісквіта:
- два курячих яйця;
- 250 г сметани;
- три ч. л. какао;
- півтора склянки борошна;
- один стакан цукру;
- пів ч. л. соди.
- пів банки згущеного молока;
Продукти, які потрібні для крему:
- масло вершкове – 100 г;
- згущене молоко – друга половина банки;
- какао – одна ч. л.
Продукти, які потрібні для помадки:
- цукор три-чотири ст. л .;
- какао одна ч. л.;
- сметана три-чотири ст. л.
Поетапний процес приготування празького торта
Готуємо бісквіт
У сметану всипте соду, розмішайте.
Яйця розбийте так, щоб білки відокремити від жовтків. У білки всипте цукор і збийте.
Потім у збитий білок додайте сметану, згущене молоко, жовтки, всипте какао і борошно, яке перед цим потрібно просіяти. Приступайте до вимішування тіста.
Перекладіть тісто в форму з роз’ємним кільцем, на дно якої покладіть пекарський папір і змастіть його маслом.
Відправляємо в духовку на пів годинки. Готуємо при 180 °.
Дайте готовому бісквіту охолонути, а після розріжте на кілька коржів.
Готуємо крем
Просто з’єднайте всі продукти, зазначені вище, і збийте їх.
Готуємо помадку
Змішайте всі продукти, перераховані вище і поставте на мінімальний вогонь. Варіть, весь час помішуючи, протягом п’яти хвилин.
Формуємо торт
Кожен корж покриваємо кремом, складаємо один на одного і поливаємо верхній помадкою.