Печиво у вигляді горішків зі згущеним молоком ми їли ще в дитинстві. Ніжна начинка і пісочне тісто – ідеальне поєднання, від якого всі були у захваті. На жаль, зараз не знайти такого смачного, а головне свіжого печива. Тому ми знайшли для вас його рецепт, яким і хочемо поділитися. Нехай для ваших дітей «горішки» теж стануть найулюбленішими!
Які інгредієнти потрібні:
- півтора склянки борошна;
- 70 масла вершкового;
- 1 щіпка солі;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 куряче яйце;
- третина ч. л. пекарського порошку;
- одна баночка згущеного молока вареного.
Приступаємо до приготування улюбленого печива з нашого дитинства
В першу чергу розтоплюємо вершкове масло будь-яким зручним для вас способом і залишаємо, щоб стало теплим.
В яйце всипаємо цукор і приступаємо до збивання. Кристали цукру повинні повністю розчинитися.
Тепле масло вливаємо в яєчну масу і мішаємо.
Борошно об’єднуємо з пекарським порошком і просіюємо за допомогою сита. Всипаємо в рідку масу, солимо і приступаємо до замісу тіста.
Від готового тіста відриваємо маленькі шматочки і скочуємо в кульки, які за розміром будуть не більше вишні.
Розігріваємо спеціальну форму, викладаємо в неї заготовки і випікаємо їх на вогні з усіх боків.
Потім зрізаємо зайве тісто, щоб вийшли половинки. Обрізки перетворюємо в крихту і змішуємо зі згущеним молоком.
Начиняємо всі половинки начинкою і з’єднуємо в горішки.