Рецепт теплого салату Presto з сухариками та омлетом

Хочу розповісти про один оригінальний салат, який можна готувати як у будні, так і у свята. Можна його розподілити на порції, виклавши на дрібні тарілочки. Або використовуйте велику салатницю. Смачний і ситний салат Presto полюбився всім у нашому домі. Спробуйте і ви його зробити, тим паче всі інгредієнти легко доступні.

Необхідні продукти:

  • Соняшникової олії взяти стільки, скільки потрібно на обжарювання;
  • Чотири стол. ложки молока;
  • Два помідори;
  • Один пучок салатного листя;
  • 100 грам нежирної сметани;
  • Згідно смаку – солі з перцем;
  • 250 грам сухариків;
  • Чотири яйця.

Покроковий процес приготування:

1. Сухарики треба приготувати чи купити в магазині. А для самостійного приготування наріжте батон у вигляді кубиків і викладіть на дно дека.

2. Увімкніть духовку на режим «Гриль» і поставте деко на самий верх духової шафи. Слідкуйте за тим, щоб сухарі не підгоріли. Вони швидко рум’яняться. Дістаньте лист, поверніть сухарі на інший бік і знову помістіть в духовку, щоб шматки хліба стали однакові з усіх боків.

3. Салатне листя добре вимийте під струменем води і розкладіть на кухонному рушнику – сушитися.

4. Зробіть основу для омлету. У глибоку миску треба розбити яйця, влити молока, кинути солі та перцю. Потім збовтайте омлетну суміш, взявши вилку до однорідності.

5. Зараз треба перелити цю бовтанку на сковорідку з гарячою олією. Постійно мішайте омлет лопаткою, щоб усі частини вийшли повітряними.

6. В окрему миску треба нарвати (довільною формою) листочки салату.

7. Помідори вимийте, зріжте плодоніжку та покришіть у вигляді кубиків.

8. У листя салату покладіть 100 г сметани і розмішайте.

9. Черговий етап – додавання помідорів та нове розмішування.

10. Зверху насипте сухариків.

11. На них кладіть омлет (він у теплому вигляді). Обережно розмішайте весь вміст салату Presto і одразу ж несіть на стіл.

Частіше радуйте своїх рідних новими стравами!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...