Рецепт студентських бутербродів: ситна начинка та легендарний соус

Студентські роки – золотий час. Більшість рецептів, якими користуюся досі, вивчила саме на кухні гуртожитку. Там ми з дівчатами і перший борщ зварили, та експериментували з начинками для гарячих бутербродів. Найяскравіше запам’ятався сендвіч з куркою та сиром.

Звичайно, такі сендвічі в гуртожитку я готувала у мікрохвильовій печі. Адже про духовку домовитись було важче. Але, повірте, у духовці вони виходять у рази смачнішими. Особливо якщо перемазати скибочки хліба легендарним лінивим соусом.

Необхідні продукти:

  • Куряча грудка – 400 г
  • Батон – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Твердий сир – 250 г
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Цибулину наріжте дрібним кубиком, а моркву натріть на середній тертці. Обсмажте овочі на розігрітій олії. Далі пересипте до них куряче філе, нарізане дрібними шматочками.

Обсмажуйте курку до готовності, а потім заберіть її з вогню. Кетчуп змішайте із майонезом. Готовим соусом перемажте 8 скибочок батона. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом.

Рецепт студентських бутербродів: ситна начинка та легендарний соус

Сир натріть на великій тертці. Половину його викладіть поверх соусу. На сир викладіть начинку з курячого філе та засмажки. Начинку накрийте скибочками батона.

Зверху бутерброди також змастіть соусом, посипте сиром. Відправте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Слідкуйте, щоб сир не підгорів.

Рецепт студентських бутербродів: ситна начинка та легендарний соус

Ось студентські сендвічі готові. Подавайте їх до столу вже злегка остиглими. А що ви любили готувати у студентські роки? Діліться спогадами!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...