Рецепт справжнього узбецького плову, від аромату якого паморочиться голова

Сьогодні ми з радістю розповімо нашим читачам, як приготувати справжній узбецький плов. Готують страву традиційно в казані. Звичайно, рецептів плову існує безліч. Однак приготованим за нашим рецептом буде не соромно пригостити навіть цінителя узбецької кухні.

Інгредієнти

  • 1 кг довго зернового рису
  • 300 мл рафінованої олії без запаху
  • 2 головки часнику великого розміру
  • 1 кг баранини
  • 1 кг моркви
  • 4 цибулини середнього розміру
  • 1 ст. л. сушеного барбарису
  • 1 ст. л. зіри
  • сіль за смаком
  • 1 ч. л. насіння коріандру
  • 2 маленьких сухих гострих перчика

Покроковий процес приготування:

Перед початком приготування узбецького плову потрібно обов’язково ретельно промити рис. Промивати потрібно до тих пір, поки вода не стане повністю прозорою.

Баранину вимий і наріж кубиками середнього розміру. Моркву і три цибулини потрібно очистити, одну залиш в лушпинні. Моркву потрібно нарізати довгими смужками товщиною не менше сантиметра. А цибулю – півкільцями. З двох головок часнику зніми шар верхнього лушпиння, але не розділяй на зубчики.

Постав на плиту казан і влий туди олію. Нагрівати олію потрібно до тих пір, поки не з’явиться світлий димок. Потім відправ в казан цибулину в лушпинні і обсмаж її до золотистого кольору. Коли вона потемніє, її потрібно дістати і викинути.

Наступний крок – приготування зирвака, це основа узбецького плову. Переклади в казан цибулю і прожарюй її до золотистої скоринки протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. Потім додай до цибулі баранину. Коли м’ясо придбає засмажену скоринку, переклади в казан моркву. Перемішай все і смаж, регулярно помішуючи, протягом 10 хвилин.

Всип приправи і посоли за смаком. Після цього вогонь потрібно зменшити і готувати, поки морква не стане м’якою. Влий у казан кип’яток шаром в два сантиметри і додай два гострих перчика. На маленькому вогні потрібно тушкувати овочі з м’ясом протягом однієї години.

Через годину потрібно викласти рис в казан тонким шаром і увіткнути в нього головки часнику. Збільш вогонь до максимуму. І влий у казан через шумовку кип’яток, щоб він покрив рис на три сантиметри. Коли вода повністю вбереться, потрібно зменшити вогонь до середнього і варити рис до готовності. Коли рис звариться, потрібно зробити маленький вогонь і варити під кришкою ще півгодини. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...