Рецепт соку із гарбуза. Можна приготувати без соковижималки

Вперше про цей рецепт я дізналася минулого року від однієї своєї гарної знайомої. Він мені сподобався. Сам сік дуже смачний. З того часу тільки так і готую такий сік, повністю забувши інші. Найцікавіше, що тут не потрібна ніяка соковижималка!

Необхідні продукти:

  • Два з половиною кілограми гарбуза;
  • Чотири апельсини;
  • 400 гр. цукру;
  • Два літри води;
  • 7 гр. лимонної кислоти.

Покроковий процес приготування:

1. Шкірку гарбуза треба зняти, насіння – вирізати та розрізати овоч по маленьких шматочках.

2. Налийте в каструльку води і покладіть шматки нарізаного гарбуза. Для зручності приготування соку краще використовувати велику каструльку із товстими стінками.

3. Увімкніть слабкий вогонь. За час приготування шматки гарбуза повинні розм’якнути.

4. Зараз вичавіть сік із усіх апельсинів і налийте його в посуд, де лежить гарбуз. Зніміть із плити.

5. Всю цю гущу треба перебити, взявши блендер.

6. Невеликими порціями насипте в каструлю цукор і влийте лимонної кислоти.

7. Знову ставте гарбузову суміш на плиту і кип’ятіть протягом кількох хвилин.

8. Знімайте з плити та розлийте по банках. Закатайте і поставте догори дном на кришки.

9. Так банки повинні стояти, доки не стануть холодними.

Усе! Корисний та смачний сік з гарбуза можна пити скільки завгодно. Розлийте його по склянках, чашках або залиште на зимові місяці.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...