Рецепт смачних та солодких груш на зиму у банках

Літом можна зібрати гарний врожай фруктів та овочів. З груш можна зробити чудову консервацію. Нижче пропонується спосіб консервації груш, які виходять дуже смачними та соковитими. Вони підійдуть для прикрашання різних десертів.

Рецепт наведений із розрахунку на 1 літрову банку.

Інгредієнти:

  • 0,7 кілограма очищених груш;
  • 2 грами меленого кардамону;
  • 2 грами меленої кориці;
  • 2 грами ваніліну;
  • 2 грами лимонної кислоти;
  • 2 ст. л. столового оцту;
  • 100 грамів цукру.

Як приготувати:

Груші потрібно почистити від шкірки та видалити кісточки. Потім фрукти розрізуються навпіл.

Груші занурюються у воду, в яку додається лимонна кислота для запобігання їх потемнінню.

Потім груші складаються у банку, в яку заливається окріп. Банку слід накрити кришкою та залишити на декілька хвилин.

Вода з банки переливається у каструлю. Додаються спеції. Після того, як суміш закипить, цим маринадом слід залити груші.

Банка закривається кришкою та залишається для охолодження. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...