Рецепт смачного шоколадного торта. Такий десерт прикрасить будь-який святковий стіл

Інгредієнти

Для шоколадного бісквіта:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 100 гр.
  • борошно – 70 гр.
  • какао – 30 гр.
  • розпушувач – 2 гр.
  • сіль – дрібка.

Для шоколадного крему:

  • сметана (20%) – 600 гр.
  • шоколад – 300 гр.
  • вершкове масло – 30 гр.
  • молоко – 100 гр.
  • цукрова пудра – 60 гр.

Для просочення:

  • вода – 80 гр.
  • цукор – 40 гр.
  • алкоголь (ром) – 1 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Інгредієнти розраховані на торт 17-20 см. В діаметрі.

Почнемо з шоколадного бісквіта. До просіяного борошна і какао додаю розпушувач, перемішую і поки відставляю.

Яйця розділяю на білки і жовтки. До білків додаю гарну дрібку солі і збиваю міксером на середніх оборотах до легкої піни.

Потім в 2-3 заходи всипаю 3/4 цукру від загального кількості, швидкість поступово збільшую. Маса буде щільною і стабільною.

До жовтків додаю цукор, що залишився і збиваю до легкого побіління і збільшення в об’ємі.

З’єдную зі збитими білками і акуратно перемішую, щоб не порушити пишність.

Потім в 2-3 заходи просіваю сухі інгредієнти, кожен раз добре перемішуючи ретельно, але не довго.

Тісто трохи спаде, але все одно буде легким, повітряним.

Випікаю в роз’ємній формі 17 см. в діаметрі.

Дно застелила пергаментом, боки нічим не змащую.

Духовка розігріта до 170 градусів. Приблизний час 30-35 хвилин.

Перші 25 хвилин духовку не відкривати. Готовність перевіряю дерев’яною паличкою.

Даю злегка охолонути, вирізаю з форми, на решітці залишаю до повного охолодження, потім загортаю в пакет або харчову плівку і прибираю в холодильник на 5-6 годин, а краще – 12.

Далі сметанно-шоколадний крем.

Для нього знадобиться віджата сметана. Для цього беру 600 гр. 20% сметани.

Віджимати її потрібно за допомогою декількох шарів марлі і сита (друшляка), а також глибокої ємності.

Робимо конструкцію ємність-сито-марля і відміряє потрібну кількість сметани.

Збираємо в пучок або зав’язуємо вузлом і підвішуємо.

Я залишаю в ситі – сироватка і так добре відділяється. Забираю в холодильник на 5-6 годин.

По закінченню часу сметана втратить 25-30% від загальної маси.

Віджата сметана готова! На момент збивання вона обов’язково повинна бути холодною.

Додаю в неї цукрову пудру, не цукор і збиваю міксером 4-5 хвилин до легкого побіління і збільшення в об’ємі. Обережно, не перезбийте! Забираю в холодильник.

Далі потрібно розтопити шоколад. Це можна зробити в мікрохвильовці, або на плиті.

Перемішую і додаю до нього вершкове масло кімн. температури. Потім гаряче молоко.

Добре перемішую до однорідності, даю охолонути до кімн. температури.

З’єдную зі збитою сметаною. Крем готовий. Поки прибираю в холодильник.

Для просочення з’єдную воду, цукор, алкоголь і доводжу до кипіння і повного розчинення цукру. Даю повністю охолонути. Просочення готове!

Збірка торта. Бісквіт ріжу на 2 коржа зрізавши шапочку.

Її можна підсушити в духовці, перетерти в крихту і потім обсипати боки.

Охолоджене просочення і 3/4 крему для зручності переклала в кондитерський мішок.

Решту прибираю в холодильник і прикрашу ним верхівку. Форма 17 см. В діаметрі, дно застелила харчовою плівкою, боки – ацетатною стрічкою.

На дно корж – половина просочення – половина відкладеного крему і т.д.

Закриваю харчовою плівкою і прибираю в холодильник для стабілізації на 5-6 годин. Я прибрала на ніч.

Вранці знімаю кільце і прикрашаю. Шоколадний мега тортик готовий!!!

Сподіваюся рецепт сподобається і буде корисним.

Я бажаю всім прекрасного святкового настрою, до побачення!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...