Рецепт смачного пирога з пісочного тіста і винограду

Пиріг з пісочного тіста і винограду - рецепт приготування

Рецепт пирога на швидку руку.

Вам знадобиться:

  • Виноград – 500 г (бажано без кісточок, але це не принципово), замість винограду можна використовувати будь-які соковиті фрукти і ягоди;
  • Борошно – 300 г;
  • Маргарин – 150 г;
  • Цукор – 150 г і 50 г для тіста,
  • Яйце – 3 шт.

Процес приготування пирога

Для початку приготуємо тісто. Відокремлюємо жовтки від білків, для тіста нам знадобляться жовтки. Змішуємо жовтки з цукром.

Окремо змішуємо маргарин і борошно, для отримання крихти.

Крихту змішуємо з яйцями і вимішуємо круте пісочне тісто, якщо тісто вийшло не зовсім крутим, просто додайте борошна. Готове тісто потрібно розділити на 2 частини – одна велика, друга зовсім маленька (маленька знадобиться для посипання). Маленьку частину можна розділити на невеликі кульки і покласти в морозилку.

Рецепт смачного пирога з пісочного тіста і винограду

Більшу частину акуратно розподіляємо по дну форми, попередньо змащеній вершковим маслом, формуємо невеликий кошик.

Рецепт смачного пирога з пісочного тіста і винограду

Виноград нарізаємо на половинки, якщо виноград з кісточками, то кісточки необхідно видалити. І викладаємо поверх тіста.

Рецепт смачного пирога з пісочного тіста і винограду

Білки, які залишилися після відділення жовтків збиваємо з цукром до щільної білої піни.

Рецепт смачного пирога з пісочного тіста і винограду

Збиту піну викладаємо поверх винограду і рівномірно розподіляємо по поверхні винограду.

Рецепт смачного пирога з пісочного тіста і винограду

Дістаємо з морозилки тісто, яке підмерзло і на дрібній тертці натираємо його в стружку і посипаємо білу піну, рівним однорідним шаром і ставимо в духовку при температурі 150 градусів на 20-30 хвилин, коли тісто зверху підрум’яниться – значить готово. Даємо трохи охолонути і можна дегустувати.

Rating
( No ratings yet )
Loading...