Рецепт смачного печива з нашого дитинства

Печиво з нашого дитинства - рецепт приготування

Відразу спливають картинки з нашого дитинства. Вихідні, мама пече ароматне печиво, запах якого поширюється по всьому будинку. Якщо Ви хочете, щоб Ваші діти, через роки, точно також згадували своє дитинство, спробуйте спекти таке печиво і для них.

До того ж, печиво, приготоване в домашніх умовах, буде набагато корисніше і смачніше того, що продають у наших магазинах. Прикрасьте свої сімейні посиденьки з горнятком чаю, такою смакотою.

Що Вам знадобиться:

  • Борошно – один кілограм
  • Молоко – 60 грам
  • Сметана – 60 грам
  • Яйця – 3 одиниці
  • Цукор – 200 грам
  • Вершкове масло (або жир) – 200 грам
  • Розпушувач – два пакетика
  • Цукрова пудра – 50 грам
  • Есенція ванілі

Покроковий рецепт

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо через сито. В окремому посуді перетріть вершкове масло і цукор. Вбиваємо по черзі яйця, потім вливаємо молоко, кладемо сметану і ванільну есенцію. Для змішування всіх інгредієнтів скористайтеся дерев’яною лопаткою.

Поступово висипаємо борошно і замішуємо тісто. Загортаємо тісто в харчову плівку і залишаємо в холодильнику на одну годину. Після цього, дістаємо тісто з холодильника, далі, звільняємо від харчової плівки і пропускаємо через м’ясорубку, скориставшись спеціальною насадкою.

Печиво, на вигляд має нагадувати ребристі палички.

Печиво викладаємо на деко і запікаємо при 180 градусах протягом 15-20 хвилин. Сигналом для виймання виробу з духовки, також можна вважати легке підрум’янення.

Зверху присипаємо печиво цукровою пудрою. Подаємо ароматну випічку з чаєм або молоком.

Rating
( No ratings yet )
Loading...