Рецепт смачного консервованого салату «Черкаси»

Прекрасна яскрава закуска, яку краще консервувати в великій кількості, адже розлітається вона буквально моментально. Салат досить ситний, тому його можна подати гостям. У нього приголомшливий аромат і смак! Всі овочі ідеально доповнюють один одного, тому він має такий попит. Кисло-солодкий салат припаде до душі кожному!

Інгредієнти, які потрібні:

  • Дві склянки квасолі;
  • Один кг помідорів;
  • П’ять болгарських перців;
  • П’ять баклажанів;
  • Три морквини;
  • Один перчик чилі;
  • Дві цибулини;
  • Один часник;
  • Петрушка на ваш смак;
  • Чверть склянки оцту;
  • Дві ч. л. коріандру;
  • Сіль, цукор на ваш смак.

Переходимо до процесу приготування салату «Черкаси»

Для початку замочуємо квасолю, бажано довше, а після варимо до готового стану.

Перці і баклажани ріжемо у вигляді кубиків невеликого розміру, а цибулю – півкільцями.

Морквину тремо за допомогою терки з отворами середньої величини. Петрушку і часник дрібно січемо.

Помідори перекручуємо за допомогою м’ясорубки.

Тепер в сковорідку наливаємо соняшникову олію, нагріваємо і першою обсмажуємо цибулю до прозорого стану.

Потім додаємо до неї морквину і тушкуємо.

Вливаємо томатну пасту і продовжуємо тушкувати ще кілька хвилин.

Перець і баклажани складаємо в каструлю і заливаємо томатною засмажкою.

Розміщуємо на вогонь і тушкуємо трохи більше 30 хвилин. Баклажани мають бути готовими.

Далі додаємо відварену квасолю, всипаємо зелень, коріандр і солимо. Також всипаємо трохи цукру. Варимо салат ще 5-7 хвилин, щоб квасоля просочилася усіма смаками.

Вливаємо оцет порціями, приблизно по одній ст. л. і кожен раз пробуємо, щоб вийшов той смак, який вам подобається.

Закатувати салат необхідно в стерилізовані банки, відразу ж після того, як ви зняли його з плити. Закатуємо ємності, перевертаємо і обертаємо чимось теплим.

Відкривати можна вуджу через кілька днів і насолоджуватися смачним салатом!

Rating
( No ratings yet )
Loading...