Рецепт смачного і вишуканого торта «П’яна вишня»

Торт «П'яна вишня» - рецепт приготування

Цей тортик просто ідеальний! Він не нудотний і не сухий, приємну кислинку йому додає вишня. Для приготування десерту знадобляться невеликі кулінарні навички і час, але він того вартий. Торт стане відмінним варіантом для святкової події. А також його можна приготувати в будь-який день, щоб порадувати себе і своїх близьких смачненьким.

Необхідні інгредієнти для приготування торта:

Для тіста:

  • 200-300 г борошна;
  • 5 курячих яєчок;
  • 2 ст. л. какао;
  • 200 г цукру;
  • пів ч. л. соди гашеної в одній столовій ложці оцту.

Для приготування крему:

  • 150-180 г вишні;
  • 200-220 мл червоного вина.
  • пів банки згущеного молока;
  • 200 г масла вершкового.

Для приготування помадки:

  • півтори ст. л. молока;
  • півтори ст. л. какао;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. масла вершкового;

Покрокове приготування торта з вишнею

На самому початку залийте вишню червоним вином. Щоб ягоди добре просочилися, їх потрібно залишити так на цілу добу.

Корисна порада: вино краще взяти домашнє або високої якості. Дешеве вино зіпсує смак вишні.

Приготування тіста

Збийте яйця міксером, а потім всипте цукру і ще раз збийте. Потім додайте борошно, гашену соду і какао. Вимісіть тісто.

Готове тісто вилийте в форму і відправте в розігріту духову шафу. Випікайте при 180 ° протягом 30-40 хв.

Вийміть торт з форми і нехай охолоне до кімнатної температури. У остиглого коржа акуратно зріжте верхівку і дістаньте м’якушку. Корж повинен залишитися порожнім всередині.

Приготування крему

М’яке вершкове масло з’єднайте зі згущеним молоком і збийте за допомогою міксера. Після цього додайте просочену вином вишню. Гарненько перемішайте.

Приготовану кремову масу викладіть в порожній корж.

Приготування помадки

В молоко засипте какао і цукор. Ретельно перемішайте. Розчиніть цукор в молоці на водяній бані, при цьому весь час мішайте. Інгредієнти повинні всі з’єднатися в однорідну суміш, а цукор повністю розчинитися. Варіть на невеликому вогні максимум 7 хв.

Приберіть з плити молочну суміш і додайте в неї м’яке вершкове масло.

Збірка тортика

Накрийте тортик зрізаною верхівкою і полийте тепленькою помадкою. Прикрасьте вишнею і збитими вершками.

Приберіть десерт в холодильник максимум на годину для просочення.

Можете чудовий торт подавати на стіл! Цей тортик можна приготувати на День Народження або інше свято. Ваші гості залишаться задоволені і будуть просити рецепт.

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Loading...