Рецепт шоколадного торта з ніжним кремом «Ескімо»

Торт «Ескімо», рецепт приготування

Ароматні шоколадні коржі з найніжнішим кремом, точно стануть вашим улюбленим десертом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 130 г;
  • какао – 2 ст.л;
  • яйця – 4 шт;
  • вода – 100 мл;
  • цукор – 180 г;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • молока – 250 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 3 ст.л;
  • масло вершкове – 250 г;
  • цукор – 60 г;
  • ванільний цукор за смаком.

Для приготування просочення:

  • пудра цукрова – 2 ст.л;
  • молоко – 200 мл.

Для приготування глазурі:

  • сметана – 3-5 ст.л;
  • какао – 3 ст.л;
  • цукор – 3 ст.л;
  • масло вершкове – 50 г.

Процес приготування

Відокремлюємо білок від жовтків в різні ємності і збиваємо. Цукор ділимо на дві частини і всипаємо в білкову та жовткову маси і збиваємо до пишності.

З’єднуємо жовтки з водою і збиваємо. Цю суміш вливаємо в білки і збиваємо на маленьких оборотах, потім вимішуємо лопаткою до однорідності.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, просіюємо і частинами додаємо в тісто, вимішуємо лопаткою знизу вгору.

Форму (22 см в діаметрі) застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо протягом 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Охолоджуємо бісквіт і ріжемо на 2 коржі.

Для крему змішуємо всі продукти, ставимо на повільний вогонь, постійно перемішуючи, доводимо до густого стану. Охолоджуємо.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо і порційно додаємо в крем, збиваємо до однорідності і пишності.

Для просочення змішуємо інгредієнти і просочуємо коржі.

Для глазурі також все змішуємо і варимо на невеликому вогні до густоти.

Формуємо торт, просочуючи коржі просоченням, змащуючи кремом.

Зверху поливаємо глазур’ю і змащуємо боки торта.

Ставимо в холодильник на 3 години.

Рецепт шоколадного торта з ніжним кремом «Ескімо»

Rating
( No ratings yet )
Loading...