Рецепт шоколадного торта з ніжним кремом «Ескімо». Просто пальчики оближеш!

Шоколадний торт «Ескімо» - рецепт приготування

Торт виходить мега смачним і ніжним! Шоколадні коржі і ніжний крем – ідеальне поєднання, яке подарує справжню насолоду. Всі любителі солодкого будуть в повному захваті!

Для шоколадного торта необхідні такі інгредієнти:

Для приготування тіста:

  • 130 г борошна;
  • 2 ложки з гіркою какао;
  • 100 мл води;
  • 4 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 1 ч. л. пекарського порошку.

Для приготування крему:

  • пів склянки згущеного молока;
  • 250 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 250 г масла вершкового;
  • 60 г цукру;
  • ванільний цукор.

Для просочення:

  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 200 мл молока.

Для глазурі:

  • 3-5 ст. л. сметани;
  • 3 ст. л. з гіркою какао;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 50 г масла вершкового.

Важливо! Всі продукти повинні бути однакової температури, або холодні, або теплі.

Готуємо шоколадний торт з ніжним кремом

Приготування бісквіта

У яєць відділяємо жовтки від білків. Окремо збийте їх. Половину порції цукру додаємо в білку, другу – в жовтки. Збиваємо, поки білки і жовтки не збільшаться об’ємі в кілька разів.

У жовтки влийте воду і добре перемішайте. Тепер влийте жовтки в білки, при цьому не переставайте збивати, тільки повільно. Гарненько перемішайте масу до однорідного стану. Це можна зробити ложкою.

Змішайте борошно з какао і пекарським порошком. Просійте за допомогою сита і перемішайте. Потихеньку всипте суміш в яєчну масу. Перемішайте лопаткою знизу в верх.

Візьміть форму діаметром 22 сантиметри, застеліть її пекарським папером і змастіть вершковим маслом. Приготоване тісто вилийте в форму.

Духовку заздалегідь розігрійте. Поставте в неї форму з тістом і випікайте його при 180 ° пів години. Щоб перевірити готовність, проколіть бісквіт зубочисткою.

Рецепт шоколадного торта з ніжним кремом «Ескімо». Просто пальчики оближеш!

Дістаємо бісквіт з духовки, чекаємо поки охолоне і розрізаємо навпіл, щоб вийшло два коржа.

Приготування крему

З’єднайте такі інгредієнти: яйця, згущене молоко, половину склянки цукру, борошно і ванілін в каструлі з товстим дном. Перемішайте продукти так, немов вимішуєте тісто. Поступово влийте молоко, при цьому весь час мішайте, щоб не сформувалися грудочки. Залиште крем, він повинен охолодитися.

Збийте розм’якшене вершкове масло і по одній ложці додайте остиглий крем. Не переставайте збивати.

Приготування просочення

В молоко всипте цукор і мішайте поки він не розчиниться. Кожен корж полийте просоченням.

Збірка торта

Один корж змастіть кремом, а другий покладіть зверху першого. Приберіть у холодильник мінімум на 3 години.

Рецепт шоколадного торта з ніжним кремом «Ескімо». Просто пальчики оближеш!

Приготування помадки

Змішайте всі інгредієнти, зазначені вище, в каструлі. Поставте на маленький вогонь і мішай поки не з’являться перші бульбашки. Дайте час охолонути, а потім змастіть нею торт з усіх боків.

Тортик готовий до подачі! Можете прикрасити вершками.

Rating
( 2 assessment, average 3.5 from 5 )
Loading...