Рецепт шоколадно – бананового торта без випічки

Шоколадно - банановий торт, рецепт приготування

Торт на основі печива, але його тут мало, в основному – це ніжний бананово – шоколадний мус, дуже ароматний і ніжний.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • печиво – 1000 г;
  • масло вершкове – 50 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • банани – 3 шт;
  • сметана або йогурт – 400 г;
  • цукор – 120 г;
  • какао – 60 г;
  • желатин – 10 г;
  • молоко – 100 мл;
  • шоколад чорний або молочний – 100 г.

Процес приготування шоколадно – бананового торта

Печиво подрібнюємо в крихту і змішуємо з розтопленим вершковим маслом.

Желатин заливаємо водою і залишаємо для набухання на 10 хвилин.

У роз’ємну форму утрамбовуємо печиво з маслом і формуємо невеликі бортики. Відправляємо форму в холодильник.

Молоко змішуємо з какао, цукром і набряклим желатином. Нагріваємо масу на повільному вогні, перемішуємо. Знімаємо, коли желатин повністю розчиниться і маса стане повністю однорідною.

Змішуємо масу зі сметаною.

Банани ріжемо на невеликі шматочки і викладаємо їх в форму на основу з печива. Заливаємо мусом і відправляємо в холодильник на 3 – 4 години.

Прикрасити десерт можна какао або тертим шоколадом, горіхами і т.д.

Порада: банани ви можете замінити консервованими персиками або абрикосами. Шматочками ананаса. Тільки перед зцідіть весь сік, щоб десерт не потік. Сметану ви також можете замінити звичайним йогуртом або вершками.

Rating
( No ratings yet )
Loading...