Рецепт розкішного лимонного варення. Хоч ложкою їж, хоч в чай клади, а можна як начинку в пироги

Лимонне варення - рецепт приготування

Таке варення ви можете їсти з булочкою, пити з чаєм або використовувати в якості начинки для різної солодкої випічки. До того ж воно дуже корисне і смачне!

Які інгредієнти знадобляться:

  • 1 кг лимонів;
  • 400 мл води;
  • 1,5 кг цукру.

Приступаємо до приготування лимонного варення

В першу чергу помийте лимони і зріжте з них шкірку. Після цього залийте цитрус кип’ятком і нехай постоїть 20 хвилин.

Потім помийте їх у холодній воді, висушіть і поріжте середніми шматками. Видаліть кісточки.

Щоб приготувати сироп, з’єднайте воду з цукром в каструльці. Поставте на плиту і закип’ятіть.

Покладіть в киплячу воду порізані лимони і почекайте, поки закипить. Після чого відразу приберіть з вогню. Нехай варення охолоне, а потім ще раз закип’ятіть його і заново охолодіть.

Баночки простерилізуйте і розкладіть по ним варення. Закатайте кришками.

Rating
( No ratings yet )
Loading...