Таке варення ви можете їсти з булочкою, пити з чаєм або використовувати в якості начинки для різної солодкої випічки. До того ж воно дуже корисне і смачне!
Які інгредієнти знадобляться:
- 1 кг лимонів;
- 400 мл води;
- 1,5 кг цукру.
Приступаємо до приготування лимонного варення
В першу чергу помийте лимони і зріжте з них шкірку. Після цього залийте цитрус кип’ятком і нехай постоїть 20 хвилин.
Потім помийте їх у холодній воді, висушіть і поріжте середніми шматками. Видаліть кісточки.
Щоб приготувати сироп, з’єднайте воду з цукром в каструльці. Поставте на плиту і закип’ятіть.
Покладіть в киплячу воду порізані лимони і почекайте, поки закипить. Після чого відразу приберіть з вогню. Нехай варення охолоне, а потім ще раз закип’ятіть його і заново охолодіть.
Баночки простерилізуйте і розкладіть по ним варення. Закатайте кришками.