Рецепт пиріжків з капустою на заварному дріжджовому тісті

Пиріжки з капустою - рецепт приготування

Такі пиріжки моя дитина любить найбільше. Він навіть солодощі так не просить, як такі пиріжки з капустою. Цей рецепт мені передала ще моя бабуся. Пишні, ніжні пиріжки, з такою соковитою і ароматною начинкою! Втриматись нереально!

Необхідні продукти

Для тіста:

  • 500 грам борошна
  • 20 грам цукру
  • дві склянки води
  • 10 грам пресованих дріжджів
  • 60 грам оливкової олії
  • 5 грам солі

Для наповнення:

  • 700 грам капусти
  • дві морквини
  • дві цибулини
  • 100 грам томатного соку
  • 50 грам рослинної олії
  • сіль і перець.

Процес приготування пиріжків

Приготуємо начинку. Капусту нарізаємо звичним методом, цибулю ріжемо кубиками, а моркву дрібно натираємо. Овочі необхідно обсмажити на розігрітій олії до повного приготування. Вогонь робимо невеликий. Солимо, перчимо. Потім додаємо до овочів томатний сік. Весь разом тушкуємо ще протягом 10 хвилин.

Тепер займемося тістом. Змішаємо 60 грам борошна, сіль, цукор і оливкову олію. Замість оливкової олії, можна використовувати будь-яку іншу рослинну олію.

Туди ж вливаємо 200 грам гарячої води і, не зволікаючи, все перемішуємо. Даємо тісту заваритися і охолонути протягом 10 хвилин.

Далі вливаємо решту води, кладемо розм’якшені дріжджі і знову перемішуємо.

Борошно додаємо поступово і починаємо замішувати тісто.

З тіста формуємо ковбаску і ділимо її на 16 рівних шматочків. З кожного шматочка формуємо грудочки і даємо тісту ще 5-7 хвилин, щоб воно досить підійшло.

Кожен клубок розкачуємо в коржик, та накладаємо начинку і скріплюємо краї, таким чином, щоб вийшли пиріжки.

Смажимо пиріжки на рослинній олії, з двох боків до утворення приємної скоринки.

Rating
( No ratings yet )
Loading...