Такі чебуреки виходять менш жирними і більш хрусткими, тому що тісто не сильно вбирає олію. А головне надзвичайно смачними і соковитими! Готуються чебуреки просто, адже тісто виходить дуже м’яким і легким в роботі. Якщо ви і ваша сім’я любите дану страву, то обов’язково спробуйте приготувати її за даним рецептом.
Які інгредієнти потрібні для тіста:
- Мінеральна вода з газами 300 мл
- Чотири склянки борошна
- Дві ч. л. цукру
- Олія соняшникова дві ст. л .
- Одна ч. л. солі
- За бажанням дві ч. л. горілки, але можна і без неї
Які інгредієнти потрібні для начинки:
- Яловиче м’ясо – 250 г
- Свиняче м’ясо – 250 г
- 250 г ріпчастої цибулі
- Сало – 70 г
- Сметана (можна замінити кефіром) – 120 г.
- Гострий перець / чорний перець / сіль на ваш смак
- За бажанням – сушена петрушка
Поетапний процес приготування чебуреків на мінеральній воді
Готуємо тісто
У борошно всипаємо сіль, цукор і просіюємо прямо на робочу поверхню у вигляді гірки. На верху гірки робимо поглиблення, в яке наливаємо холодну мінеральну воду, а за нею соняшникову олію.
Приступаємо до вимішуванню крутого тіста, але також воно повинно вийти еластичним. Тісто збираємо в кулю і поміщаємо на 60 хвилин в холодильник.
Готуємо начинку
Два види м’яса миємо, ріжемо на шматки і перекручуємо за допомогою м’ясорубки. Також через м’ясорубку пропускаємо сало і цибулю. Отриманий фарш мішаємо так, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Потім додаємо в фарш сметану (кефір), солимо, перчимо і ще раз ретельно мішаємо. Якщо маса суха, то вливаємо трохи води.
Готуємо чебуреки
З тіста робимо ковбаску і ріжемо її на шматки. Розкачуємо їх в круглі пласти, які рівняємо за допомогою тарілки.
На половину пласта викладаємо начинку, а другий накриваємо. З’єднуємо краї, защипнувши їх.
У сковорідку наливаємо багато соняшникової олії і приступаємо до смаження чебуреків. Подаємо гарячими.