Рецепт пухирчастих і соковитих чебуреків на мінеральній воді

Чебуреки на мінеральній воді, рецепт

Такі чебуреки виходять менш жирними і більш хрусткими, тому що тісто не сильно вбирає олію. А головне надзвичайно смачними і соковитими! Готуються чебуреки просто, адже тісто виходить дуже м’яким і легким в роботі. Якщо ви і ваша сім’я любите дану страву, то обов’язково спробуйте приготувати її за даним рецептом.

Які інгредієнти потрібні для тіста:

  • Мінеральна вода з газами 300 мл
  • Чотири склянки борошна
  • Дві ч. л. цукру
  • Олія соняшникова дві ст. л .
  • Одна ч. л. солі
  • За бажанням дві ч. л. горілки, але можна і без неї

Які інгредієнти потрібні для начинки:

  • Яловиче м’ясо – 250 г
  • Свиняче м’ясо – 250 г
  • 250 г ріпчастої цибулі
  • Сало – 70 г
  • Сметана (можна замінити кефіром) – 120 г.
  • Гострий перець / чорний перець / сіль на ваш смак
  • За бажанням – сушена петрушка

Поетапний процес приготування чебуреків на мінеральній воді

Готуємо тісто

У борошно всипаємо сіль, цукор і просіюємо прямо на робочу поверхню у вигляді гірки. На верху гірки робимо поглиблення, в яке наливаємо холодну мінеральну воду, а за нею соняшникову олію.

Приступаємо до вимішуванню крутого тіста, але також воно повинно вийти еластичним. Тісто збираємо в кулю і поміщаємо на 60 хвилин в холодильник.

Готуємо начинку

Два види м’яса миємо, ріжемо на шматки і перекручуємо за допомогою м’ясорубки. Також через м’ясорубку пропускаємо сало і цибулю. Отриманий фарш мішаємо так, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Потім додаємо в фарш сметану (кефір), солимо, перчимо і ще раз ретельно мішаємо. Якщо маса суха, то вливаємо трохи води.

Готуємо чебуреки

З тіста робимо ковбаску і ріжемо її на шматки. Розкачуємо їх в круглі пласти, які рівняємо за допомогою тарілки.

На половину пласта викладаємо начинку, а другий накриваємо. З’єднуємо краї, защипнувши їх.

У сковорідку наливаємо багато соняшникової олії і приступаємо до смаження чебуреків. Подаємо гарячими.

Rating
( No ratings yet )
Loading...