Рецепт приготування улюбленого торта «Прага» в домашніх умовах

Смачний торт «Прага» - рецепт приготування

Цей смачний торт з ніжним шоколадним кремом, вам точно сподобається – коржі виходять просоченими, вологими.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • сметана – 250 г;
  • какао – 3 ст.л;
  • борошно – 1.5 склянки;
  • цукор – 1 стакан;
  • сода – 0.5 ч.л;
  • згущене молоко – 0.5 банки.

Для приготування крему візьміть:

  • масло вершкове – 100 г;
  • згущене молоко – 0.5 банки;
  • какао – 1 ч.л.

Для приготування помадки візьміть:

  • цукор – 3-4 ст.л;
  • какао – 1 ч.л;
  • сметана – 3-4 ст.л.

Процес приготування торта «Прага»

З’єднуємо соду, сметану і перемішуємо.

Відокремлюємо білки від жовтків, перші з’єднуємо з цукром і добре збиваємо до густої маси.

У білкову масу додаємо згущенку та збиваємо, додаємо жовтки і збиваємо, додаємо сметану і збиваємо.

Борошно з’єднуємо з какао і просіваємо, частинами додаємо в масу і змішуємо тісто лопаткою.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіт близько 30 хвилин.

Виймаємо з форми, охолоджуємо і розрізаємо на 3 коржа.

Для крему змішуємо всі інгредієнти і збиваємо міксером.

Для помадки також з’єднуємо всі продукти і варимо на повільному вогні, перемішуючи. Після закипання варимо 5 хвилин і знімаємо з плити.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, зверху заливаємо помадкою і відправляємо в холодильник на 4 години.

Порада: інгредієнти для крему повинні бути однакової температури, тоді вони швидко з’єднаються і вийде рівномірна і пишна маса.

Rating
( No ratings yet )
Loading...