Рецепт приготування солодкої домашньої пахлави. Вашій родині сподобається цей смачний десерт

Нижче наводиться рецепт десерту, що має турецькі нотки. Ця пахлава дуже смачна та солодка.

Інгредієнти:

  • 0,8 кілограма пшеничного борошна;
  • 300 грамів вершкового масла;
  • 5 курячих жовтків;
  • 250 мл домашньої сметани;
  • 300 грамів волоських горіхів;
  • 2 ст. л. меду;
  • 0,25 ч. л. харчової соди;
  • 2 грами солі;
  • 750 грамів цукру.

Як приготувати:

В розм’якшене масло додаються 4 жовтки, після чого суміш змішується зі сметаною.

До суміші додається сода, сіль та 250 грамів цукру.

Далі поступово вводиться просіяне борошно та замішується тісто.

Тісто слід покласти у поліетиленовий пакет та помістити на 1 годину у холодильник.

Горіхи необхідно подрібнити та змішати з 0,5 кг цукру.

Тісто ділиться на чотири частини, дві з яких повинні мати більший розмір, ніж інші.

Частину більшого розміру розкатується у тонкий пласт. Він буде застосовуватися як нижній шар.

На цьому пласті розміщується начинка.

Далі слід розкатується менша частина тіста та кладеться зверху. Після цього знову кладеться начинка та менший шар. Потім слід покласти горіхову начинку, а зверху розміщується шар з частини тіста більшого розміру.

Десерт змащується жовтком. Потім його потрібно нарізати ромбами. Зверху кладеться половина волоського горіха.

Випікати при температурі 180 градусів на протязі 30 хвилин.

Далі пахлава дістається з духовки та змащується медом.

Десерт випікається ще на протязі 10 хвилин. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...