Рецепт приготування смачних макових булочок, які виходять ароматними та пишними

Пропонуємо приготувати дуже смачні та ароматні булочки з маком. Вони стануть чудовим доповненням до теплого молока або чаю.

Інгредієнти для тіста:

  • 1 куряче яйце;
  • 1 курячий жовток;
  • 0,5 кг пшеничного борошна;
  • 7 гр. сухих пекарських дріжджів;
  • 70 гр. вершкового масла;
  • вершкове масло для змащування тіста;
  • 230 мл молока;
  • 70 гр. цукру піску;
  • 1 ч. л. морської солі.

Інгредієнти для начинки:

  • 1 куряче яйце;
  • польська макова маса.

Як приготувати:

Макова маса змішується з яйцем.

Цукор та дріжджі розчиняються у теплому молоці, накриваються харчовою плівкою та залишаються на 20 хвилин в теплому місці.

В опару потрібно додати 300 гр. борошна, збите яйце, розм’якшене вершкове масло та сіль. Усе перемішати.

Замішується тісто руками. При цьому поступово додається 200 гр. борошна.

Тісто накрити серветкою та залишити, щоб воно підійшло у 2 рази.

Тісто розгортається у пласт прямокутної форми товщиною 1 см.

Тісто змащується розм’якшеним вершковим маслом, вкривається маковою начинкою та загортається у формі рулету.

Рулет розрізується на однакові шматки шириною 4 см, які кладуться на деко, змащене олією. Залишити в теплому місці на деякий час, щоб булочки трохи підійшли.

Курячий жовток збивається у піну та змішується з 4 столовими ложками теплого молока. Цією сумішшю змащується поверхня булочок.

Булочки випікаються на протязі 20-25 хвилин в духовці, яка попередньо була розігріта до 180 градусів. Повинна утворитися золотиста скоринка. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...