Рецепт приготування смачних квашених помідорів. Ви таких смачних ще не пробували

Нижче наводиться спосіб приготування квашених помідорів, які набагато смачніші та ароматніші у порівнянні з тими, що готуються за традиційними рецептами. Їх смакові якості трохи відрізняються, тому ваші близькі будуть в захваті від цієї страви. Зберігати ці помідори можна в холодному місці.

Інгредієнти:

  • 8 кілограмів свіжих помідорів;
  • 1 болгарський перець;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 350 грамів кам’яної солі;
  • 1 невеликий корінь хрону;
  • 2 гірких перцю;
  • листя хрону, малини, вишні та смородини;
  • 5 ст. л. цукру піску;
  • 5 літрів води.

Як приготувати:

1. Рецепт розрахований на 10-літровий посуд. Його слід спочатку вимити та висушити.

2. Вибрати міцні та неушкоджені помідори. Салатні сорти та м’які плоди не підходять.

3. Помідори помити та покласти у миску.

4. Кам’яну сіль розчинити у воді.

5. У каструлю покласти на дно третю частину спецій та зелені. Потім кладеться третина помідорів. Далі знову викладається зелень, спеції та помідори. Зверху кладуться спеції та зелень.

6. Потім слід насипати цукор в окрему миску та залити його готовим розсолом. Перемішувати, поки цукор не розчиниться.

7. Цей розчин виливається у помідори. Далі помідори не дуже щільно накриваються кришкою. Їх потрібно залишити на 3 доби для бродіння.

Якщо помідори будуть надалі зберігатися, а не одразу подаватися на стіл, то зверху потрібно їх накрити марлею або тканиною. На марлю насипається гірчичний порошок, після чого слід помідори щільно закрити кришкою. Приємного апетиту!

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Loading...