Рецепт приготування смачного виноградного варення на зиму

Нижче наводиться 2 способи приготування на зиму корисного та дуже смачного виноградного варення. У винограді містяться багато корисних речовин, які укріплюють здоров’я та зміцнюють імунітет. Завдяки цьому варенню ваші рідні будуть задоволені та здорові.

Варення з винограду без кісточок

Інгредієнти:

  • 1 кілограм винограду;
  • 1 кілограм цукру;
  • 1 літр води.

Як приготувати:

Виноград потрібно помити та висушити.

Ягоди розрізуються на дві частини. Кісточки слід прибрати.

Потім ягоди кладуться у каструлю та засипаються 500 грамами цукру. Залишити ягоди на 12 годин.

Для приготування сиропу потрібно 0,5 кілограма цукру варити на повільному вогні, доки він повністю не розчиниться.

Ягоди необхідно залити теплим сиропом, після чого поставити на вогонь. Коли ягоди осядуть на дно каструлі, варення готове.

Коли варення охолоне, його слід розкласти у банки та закрити кришками. Смачного!

Варення з кісточками

Інгредієнти:

  • 3 кілограма винограду;
  • 2,5 кілограма цукру;
  • 7 штук гвоздики;
  • 1 цедра та сік лимона;
  • 1 ч. л. меленої кориці;
  • 0,5 літра води.

Як приготувати:

Кориця, цукор та гвоздика кладуться у гарячу воду. Варити 10 хвилин, після чого суміш потрібно процідити.

У сироп необхідно додати виноград та залишити на 8 годин.

Потім суміш варити 10 хвилин, та знову залишити на 8 годин.

Потім варення слід закип’ятити, додати цедру та сік лимона, та варити на протязі 10 хвилин. Готове варення розливається у банки.

Банки закрити та поставити охолоджуватися. Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...