Сметанник являє собою ніжний торт з чудовим смаком. Його доволі легко приготувати в домашніх умовах. При приготуванні важливо добре змастити кремом коржі та залишити сметанник настоюватися. Приготувати цей торт зможуть навіть маленькі діти.
Інгредієнти для тіста:
- 0,5 кг пшеничного борошна;
- 4 курячих яйця;
- 250 грамів 21% сметани;
- 1,5 столові ложки какао;
- 2 чайні ложки харчової соди;
- 250 грамів цукру піску.
Інгредієнти для крему:
- 0,5 кг 21% сметани;
- 250 грамів цукру.
Як приготувати сметанник:
Змішати в посуді цукор та яйця, після чого ретельно збити міксером.
В глибокий посуд кладеться сметана. Потім додається сода та ретельно перемішується, поки суміш не побільшає у розмірі вдвічі. Далі її потрібно перелити до суміші з яєць, перемішати, та поділити на дві рівних частини.
Борошно потрібно просіяти та поділити на 2 рівних частини. Перша частина зміщується з половиною рідкої суміші, перемішується, заливається у форму та випікається при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. В частину, яка залишилася, додається какао. Потім її слід змішати з половиною рідкої суміші, яка залишилася. Перемішати та поставити випікатися. Для перевірки готовності можна використовувати суху зубочистку. Далі коржі слід дістати та залишити для охолодження.
Сметану збити з цукром, поки не утвориться однорідна пишна маса.
Коржі розрізаються таким чином, щоб утворилося 4 штуки. З них робиться торт. При цьому кожен корж слід добре змастити кремом. Також змащується верх та боки торту. Для прикрашення торту можна використовувати кокосову чи шоколадну стружку, а також горіхи. Торт ставиться на ніч в холодильник.
Сметанник готовий. Смачного!