Рецепт приготування смачного та ніжного сметанника

Сметанник являє собою ніжний торт з чудовим смаком. Його доволі легко приготувати в домашніх умовах. При приготуванні важливо добре змастити кремом коржі та залишити сметанник настоюватися. Приготувати цей торт зможуть навіть маленькі діти.

Інгредієнти для тіста:

  • 0,5 кг пшеничного борошна;
  • 4 курячих яйця;
  • 250 грамів 21% сметани;
  • 1,5 столові ложки какао;
  • 2 чайні ложки харчової соди;
  • 250 грамів цукру піску.

Інгредієнти для крему:

  • 0,5 кг 21% сметани;
  • 250 грамів цукру.

Як приготувати сметанник:

Змішати в посуді цукор та яйця, після чого ретельно збити міксером.

В глибокий посуд кладеться сметана. Потім додається сода та ретельно перемішується, поки суміш не побільшає у розмірі вдвічі. Далі її потрібно перелити до суміші з яєць, перемішати, та поділити на дві рівних частини.

Борошно потрібно просіяти та поділити на 2 рівних частини. Перша частина зміщується з половиною рідкої суміші, перемішується, заливається у форму та випікається при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин. В частину, яка залишилася, додається какао. Потім її слід змішати з половиною рідкої суміші, яка залишилася. Перемішати та поставити випікатися. Для перевірки готовності можна використовувати суху зубочистку. Далі коржі слід дістати та залишити для охолодження.

Сметану збити з цукром, поки не утвориться однорідна пишна маса.

Коржі розрізаються таким чином, щоб утворилося 4 штуки. З них робиться торт. При цьому кожен корж слід добре змастити кремом. Також змащується верх та боки торту. Для прикрашення торту можна використовувати кокосову чи шоколадну стружку, а також горіхи. Торт ставиться на ніч в холодильник.

Сметанник готовий. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...