Рецепт приготування смачного сирного торта «Сльози янгола»

В домашніх умовах можна приготувати сирний торт, який просто танутиме у роті. Це неймовірно смачна та казкова страва. Така назва у торта з’явилася тому, що після його остигання на поверхні можна побачити карамельні краплі, які схожі на сльози.

Цей торт має розсипчасту пісочну основу, яка вкрита ніжним сирним шаром. А зверху все це покрито білковим суфле.

Інгредієнти для пісочного тіста:

  • 1 склянка пшеничного борошна;
  • 80 грамів вершкового масла;
  • 1 ч. л. розпушувача тіста;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 ст. л. цукру.

Інгредієнти для сирної начинки:

  • 100 грамів сметани;
  • 0,5 кілограма кисломолочного сиру;
  • 1 ст. л. манної крупи;
  • 1 щіпка ваніліну;
  • 0,5 склянки цукру.

Інгредієнти для білкового суфле:

  • 3 курячих яйця;
  • 3 ст. л. цукрової пудри.

Як приготувати сирний торт

  1. До пшеничного борошна потрібно додати розпушувач.
  2. Далі потрібно взяти охолоджене вершкове масло та зробити з нього кубики. Додати борошно. Усе необхідно перетерти, поки не будуть отримані крихти тіста. Доцільним буде використання комбайну. Тоді крихти можна буде зробити на протязі 1 хвилини. За відсутності комбайну потрібно отримувати малі крихти за допомогою рук.
  3. Потім необхідно збити яйця з цукром та додати їх до крихт борошна. Оптимальним варіантом буде використання кухонного комбайна. Тісто повинно бути пластичним. Його потрібно на півгодини помістити у холодне місце.

Начинка для торта

  1. В окремому посуді змішуються сметана, манна крупа, 3 жовтки, ванілін, сир м’який кисломолочний та цукор. Краще змішувати за допомогою міксера або комбайна. При їх відсутності можна використовувати ложку.
  2. Далі потрібно у роз’ємну форму викласти охолоджене тісто. Його слід притиснути та зробити невеликі бортики. На тісто викладається сирна начинка. Після цього тісто потрібно поставити на 30 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
  3. Через півгодини по краях начинка стане твердішою, а в середній частині залишиться м’якою. В цей час потрібно приступати до приготування білків.
  4. Три білки з яєць слід збити міксером в піну. Під час збивання поступово додавати цукрову пудру. Під час додавання пудри не потрібно зупиняти процес збивання, інакше піна осяде. Далі обороти міксера необхідно збільшити, щоб вийшла стійка маса, яка буде залишатися у посуді під час його перевертання. У випадку, коли білки будуть витікати з перевернутого посуду, потрібно збивати далі.
  5. Далі з духовки витягається форма, а температура зменшується до 140 градусів.
  6. Збиті білки за допомогою ложки викладаються на сирний шар. Поверхню краще не розрівнювати. Поставити торт у духовку на 15 хвилин. В результаті торт буде мати рум’яну скоринку, а під нею розташовуватиметься волога та м’яка начинка.
  7. Торт необхідно витягти з духовки та залишити до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...