Рецепт приготування натурального домашнього кетчупу до шашлику

У магазинах пропонується широкий асортимент різноманітних кетчупів. Нижче наводиться рецепт домашнього кетчупу до шашлику, який набагато смачніший за аналоги з магазину. Його смак вам обов’язково сподобається.

Інгредієнти:

  • 5 кілограмів свіжих помідорів;
  • 300 грамів солодкого перцю;
  • 500 грамів цибулі ріпчастої;
  • 2 ч. л. перцю чилі;
  • 100 мл столового оцту;
  • 200 грамів цукру;
  • 2 ст. л. солі.

Як приготувати:

Очистити помідори від шкірки. Для цього потрібно на томатах зробити хрестоподібний надріз, після чого занурити їх в окріп на декілька хвилин. Далі помідори промиваються під холодною водою. Після цього шкірку можна буде зняти доволі легко. Потім помідори нарізуються та кладуться у чашу блендера.

Цибуля та перець нарізуються, кладуться також у блендер, та збиваються до утворення однорідної суміші.

Суміш кладеться у каструлю. Додається цукор та сіль. Коли вона закипить, варити 30 хвилин.

Потім слід додати чилі та варити далі, поки суміш не буде доволі густою.

Кетчуп кладеться у стерилізовані банки, які закручуються кришками. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...