Рецепт приготування на зиму смачного салату під назвою «Халявка»

Нижче наводиться спосіб приготування на зиму смачної заготівлі, яку взимку можна буде додавати до різних страв. Приготувати салат дуже просто, а зберігатися він може на протязі цілого року.

Інгредієнти:

  • 3 кілограма помідорів;
  • 1 кілограм солодкого перцю;
  • 1 кілограм моркви;
  • 1 кілограм ріпчастої цибулі;
  • 300 грамів рослинної олії;
  • 200 грамів харчового оцту;
  • 300 грамів цукру піску;
  • 100 грамів кам’яної солі.

Як приготувати:

Овочі потрібно помити та почистити.

Перець нарізується тоненькими смужками, а цибуля кубиками. Морква натирається за допомогою тертки з великими отворами.

Помідори бланшуються та очищаються від шкірки. Потім їх слід порізати скибками та перекрутити, використовуючи м’ясорубку.

У великий посуд наливається олія. Потім туди додаються овочі, оцет, сіль та цукор.

Суміш ставиться на вогонь. Після закипання тушкувати на протязі 25 хвилин.

Суміш слід періодично помішувати, щоб вона не пригорала.

Готовий салат розкладається у банки, які слід закатати кришками.

Коли банки охолонуть, поставити їх на зберігання у прохолодне місце. Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...