Рецепт приготування на зиму смачного лечо з кабачків

Лечо є традиційною угорською стравою. Для приготування використовуються різні овочі. Нижче наводиться спосіб приготування лечо з кабачків. Це дуже корисна та смачна закуска, яка добре підійде для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 2 кілограма молодих кабачків;
  • 1 кілограм солодкого перцю;
  • 15 зубчиків часнику;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 400 грамів томатної пасти;
  • 100 грамів рослинної олії;
  • 100 грамів харчового оцту;
  • 4 лаврових листки;
  • 1 ст. л. морської солі;
  • 150 грамів цукру піску.

Як приготувати:

Перець та кабачки потрібно помити. Середину з насінням потрібно витягти. Кабачки слід очистити від шкірки.

Кабачки нарізуються кубиками, а перець соломкою.

Порізані овочі кладуться у каструлю. Додається олія, томатна паста, сіль та цукор. Також вливається 1,5 склянки води. Суміш тушкується на невеликому вогні на протязі 40 хвилин.

За кілька хвилин до кінця приготування додається лавровий лист, оцет, вичавлений часник та перець.

Готове лечо розкладається у сухі банки, які потім необхідно закатати кришками. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...