Рецепт приготування консервованого болгарського перцю. Смачна заготовка на зиму

Нижче наводиться спосіб приготування консервованого перцю на зиму. Він може використовуватися як самостійна закуска, або додаватися до інших страв. Цей перець відрізняється чудовим оригінальним смаком та ароматом.

Інгредієнти:

  • 5 штук болгарського солодкого перцю;
  • 3 зубки молодого часнику;
  • 1 пучок базиліку;
  • 5 штук чорного перцю горошком;
  • 10 мл бальзамічного оцту;
  • 40 мл оливкової олії;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. кам’яної солі.

Як приготувати:

Перець потрібно помити, висушити та покласти на деко, яке попередньо слід розігріти.

Овочі потрібно запікати 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Поки перець буде гарячим, з нього необхідно зняти шкірку, видалити насіння, та порізати на шматки.

Часник потрібно почистити на порізати пластинками.

В банку кладеться перець окремими шарами. Між цими шарами додається базилік та часник.

В окремий посуд слід налити сік з деко. Далі додати оцет, чорний перець, олію, сіль та цукор. Усе перемішати.

Підготовлену суміш слід поставити на вогонь та довести до кипіння. Далі вона заливається у банку з перцем. Банку закрити капроновою кришкою, після чого помістити у холодильник на 7 годин. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...