Нижче наводиться спосіб приготування консервованого перцю на зиму. Він може використовуватися як самостійна закуска, або додаватися до інших страв. Цей перець відрізняється чудовим оригінальним смаком та ароматом.
Інгредієнти:
- 5 штук болгарського солодкого перцю;
- 3 зубки молодого часнику;
- 1 пучок базиліку;
- 5 штук чорного перцю горошком;
- 10 мл бальзамічного оцту;
- 40 мл оливкової олії;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. кам’яної солі.
Як приготувати:
Перець потрібно помити, висушити та покласти на деко, яке попередньо слід розігріти.
Овочі потрібно запікати 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Поки перець буде гарячим, з нього необхідно зняти шкірку, видалити насіння, та порізати на шматки.
Часник потрібно почистити на порізати пластинками.
В банку кладеться перець окремими шарами. Між цими шарами додається базилік та часник.
В окремий посуд слід налити сік з деко. Далі додати оцет, чорний перець, олію, сіль та цукор. Усе перемішати.
Підготовлену суміш слід поставити на вогонь та довести до кипіння. Далі вона заливається у банку з перцем. Банку закрити капроновою кришкою, після чого помістити у холодильник на 7 годин. Смачного!