Нижче наведений циганський рецепт огірків в томатній заливці. Це дуже смачна закуска, яка сподобається усім вашим близьким людям.
Інгредієнти:
- 3 кілограми помідорів;
- 1,5 кілограми огірків;
- 4,5 столові ложки оцту;
- 4 лаврових листки;
- чорний перець горошок;
- духмяний перець горошок;
- 4,5 столові ложки цукру піску;
- 2,5 столові ложки солі;
- 4 літри води.
Як приготувати:
Огірки потрібно помити та скласти у банки.
До кожної банки слід покласти лавровий листок, 2 горошини духмяного та 5 горошин чорного перцю.
Помідори необхідно перекрутити за допомогою м’ясорубки, покласти в каструлю та поставити на середній вогонь.
Коли закипить, вогонь слід зменшити та варити ще 20 хвилин.
За 5 хвилин до вимкнення вогню додати сіль, цукор та оцет.
Потім потрібно закип’ятити воду, залити огірки та залишити їх на 15 хвилин.
Далі вода з банок зливається, а огірки заливаються томатною заливкою.
Банки закатати кришками та накрити ковдрою, щоб вони охололи. Смачного!