Рецепт приготування дуже смачного пирога з маком

Випічку з маком полюбляють багато людей. Для них призначений наступний рецепт макового пирога. При приготуванні не використовується мука. Але випічка відрізняється чудовим смаком з ноткою цитрусів. Пиріг виходить доволі ніжним та соковитим.

Інгредієнти:

  • 8 курячих яєць;
  • 200 гр. вершкового масла;
  • 8 яблук;
  • 400 гр. маку;
  • 7 столових ложок манки;
  • 2 ст. л. апельсинової цедри;
  • 0,5 склянки мигдалю;
  • 0,5 склянки горіхів;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача.
  • 1,5 склянки молока;
  • 15 гр. ванільного цукру;
  • 1 склянка цукру.

Складові для глазурі:

  • 5 ст. л. молока;
  • цукати;
  • 1 плитка чорного шоколаду;
  • кокосова стружка.

Як готувати маковий пиріг

Білки відокремлюються від жовтків та розміщується у холодильні камері.

Мак необхідно перемолоти будь-яким способом.

Закип’ятити молоко та покласти у нього мак. Накрити кришкою та залишити, щоб мак запарився.

Подрібнити мигдаль та горіхи.

Цедра натирається за допомогою дрібної тертки.

Яблука потрібно почистити та видалити серцевину. Потім перетерти яблука за допомогою грубої тертки.

Масло розм’якшити. Воно збивається з ванільним цукром та цукром, щоб утворилася пишна біла маса.

Додаються по черзі жовтки, не припиняючи процес збивання.

Покласти манку, апельсинову цедру, мак, яблука та горіхи. Вимісити суміш.

Білки збиваються, щоб утворилася густа піна. Потім покласти білки у макову масу.

Форма (24х40) застелюється пергаментним папером. У форму покласти та вирівняти тісто.

Готувати в духовці 1 годину при 190 градусах.

Коли пиріг охолоне, слід приготувати глазур. Для цього шоколад розтоплюється на водяній бані. Залити молоко та перемішати. Трохи охолодити та полити пиріг.

Пиріг прикращується цукатами та кокосом.

Потім пиріг можна порізати та подавати до столу. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...