Рецепт приготування дуже смачного гарбузового джему

Нижче наведений спосіб приготування корисного та смачного джему з гарбуза. Він сподобається усім членам вашої родини.

Інгредієнти:

  • 2,5 кілограма гарбуза;
  • 1 лимон;
  • 2 апельсини;
  • 40 грамів апельсинового желе;
  • 3 ч. л. лимонної кислоти;
  • 1 кілограм цукру.

Як приготувати:

Гарбуз потрібно почистити та порізати невеликими кубиками. Потім покласти кубики у глибоку каструлю та засипати цукром. Залишити на 1 годину для настоювання.

Потім поставити каструлю на вогонь та варити, поки гарбуз не пом’якшає.

Гарбуз необхідно збити до однорідного стану за допомогою блендера.

Натерти терткою цедру апельсина та лимона. Потім додати цедру до пюре. Також слід до пюре додати сік з лимона та апельсину. Варити ще 1 годину.

У кінці приготування додається лимонна кислота та желе.

Готове пюре розкладається у банки. Потім банки слід простерилізувати на протязі 15 хвилин.

Банки закрити кришками та залишити для охолодження. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...