Рецепт приготування домашньої томатної пасти, за яким готують більшість господинь

Не обов’язково купувати томатну пасту, бо її легко можна приготувати самостійно. Для цього використовуються лише натуральні інгредієнти, тому паста виходить дуже корисною. Вона здивує ваших родичів чудовим смаком та ароматом. Ця томатна паста підійде для приготування різних страв.

Інгредієнти:

  • 6,5 кілограмів помідорів;
  • 3 зубки часнику;
  • 3 ріпчастих цибулі;
  • 1 ч. л. столового оцту;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1,5 ст. л. солі.

Як приготувати:

Помідори потрібно очистити від шкірки та порізати невеликими кубиками.

Нарізані помідори кладуться у каструлю великого розміру з товстим дном. Далі їх потрібно варити на невеликому вогні, поки вони не почнуть кипіти.

Часник та цибуля подрібнюються за допомогою блендера, після чого додаються до помідорів. Каструлю накрити кришкою та варити суміш на невеликому вогні, поки вона не загустіє. Періодично слід помішувати.

Коли суміш стане густою, її слід залишити охолоджуватися. Далі її потрібно пропустити крізь сито.

Потім суміш знову кладеться у каструлю. Додаються спеції. Варити на невеликому вогні, поки вона не почне кипіти.

Далі додається оцет та вимикається вогонь.

Паста розкладається у простерилізовані банки, які закручуються кришками.

Банки слід залишити при кімнатній температурі для охолодження. Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...