Рецепт приготування домашнього зефіру, який танутиме в роті

Прихильникам смачного зефіру пропонується рецепт його приготування в домашніх умовах.

Цей натуральний зефір з яблучно-банановим смаком абсолютно безпечний для здоров’я людини, тому його можна куштувати навіть матерям, які годують груддю. Він неодмінно вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 150 грамів бананового пюре;
  • 100 грамів яблучного пюре;
  • 8 грамів агар-агару;
  • 40 грамів білка;
  • 0,6 кг цукру;
  • 140 мл води.

Як приготувати:

Для приготування яблучного пюре яблука необхідно очистити від шкірки та видалити кісточки. Потім вони нарізуються невеликими кубиками та складаються у каструлю. Далі яблука ставляться на невеликий вогонь та тушкуються на протязі 10 хвилин з періодичним помішуванням. Потім яблука слід перетерти через сито.

Для приготування бананового пюре слід порізати банани та скласти їх у каструлю. Потім поставити на невеликий вогонь та варити 10 хвилин, перемішуючи. Потім банани перетираються через сито.

Пюре з яблук та бананів після охолодження слід помістити у чашу для міксера.

Далі додається білок та збивається на середній швидкості. Коли об’єм суміші збільшиться та вона стане білого кольору, швидкість збільшується.

Для приготування сиропу агар-агар розчиняється у воді та ставиться на вогонь. Під час варіння потрібно помішувати суміш. Вона повинна стати трохи густою. Потім додається цукор. Для правильного приготування сиропу слід скористатися харчовим термометром. Температура сиропу повинна складати 100 градусів. При відсутності термометра сироп вариться доти, доки не почне безперервно стікати з ложки. Потім вогонь потрібно вимкнути, та залишити сироп на 3 хвилини.

У міксері колір суміші повинен стати білим. Також її об’єм повинен збільшитися. При виконанні цих умов міксер вимикається.

При додаванні сиропу потрібно на маленькій швидкості ввімкнути міксер. Сироп додається поступово. Коли сироп буде доданий повністю, збивати ще декілька хвилин.

Далі необхідно на робочу поверхню постелити пергамент.

Потім готується кондитерський мішок.

Робити все потрібно швидко, тому що зефір швидко густішає. Суміш кладеться у кондитерський мішок, після чого відсаджується зефір.

Зефір потрібно залишити на ніч, щоб він повністю застиг.

Потім з’єднуються половинки та обтрушуються цукровою пудрою. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...