Рецепт приготування домашнього яблучного оцту. Він набагато смачніший магазинного оцту

Яблучний оцет, приготовленій в домашніх умовах, біль безпечний та корисний ніж магазинний аналог. Приготувати такий оцет доволі просто. Це не відніме багато часу. Для приготування слід обирати непошкоджені яблука високої якості.

Інгредієнти:

  • 3 кілограми яблук;
  • 300 грамів цукру піску;
  • кип’ячена вода.

Як приготувати:

Яблука потрібно очистити від шкірки. Серцевину слід вирізати. Потім яблука натираються за допомогою тертки з великими отворами.

Пюре з яблук кладеться в каструлю. Потім додається цукор. Усе ретельно перемішується та заливається водою з температурою 70 градусів. Її рівень повинен бути на 2 см вище поверхні пюре.

Каструля накривається марлею, яка складена у кілька шарів. Марлю слід по периметру зафіксувати мотузкою.

Каструля залишається у приміщенні, в якому температура складає 17-25 градусів. Суміш повинна бродити 2 тижні. При цьому двічі на добу її потрібно перемішувати.

Далі суміш процідити за допомогою дрібного сита, на якому повинна знаходитися марля. Потім рідина накривається, як і в попередній раз. Її потрібно віднести назад до того ж приміщення та залишити на 28 днів.

Готовий оцет з яблук матиме насичений янтарний колір та відповідний яблучний аромат. Також він має бути прозорим.

Оцет залити в банки, закрити кришками та поставити на зберігання у холодильну камеру.

Rating
( No ratings yet )
Loading...