Рецепт приготування баклажанів в аджиці. Ця смачна страва підкорила вже багатьох людей

Нижче наводиться спосіб приготування баклажанів в аджиці. Вони будуть до вподоби усім шанувальникам гострих страв.

Це дуже смачна страва, яка довго не простоїть на столі.

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів;
  • 4 помідори;
  • 2 солодких перцю;
  • 2 см гострого перцю;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. рафінованої олії;
  • 3 ч. л. цукру;
  • сіль;
  • спеції та оцет за смаком.

Як приготувати:

Баклажани нарізуються кільцями. Потім їх потрібно залити водою, посолити та залишити на годину, щоб позбавитися гіркоти.

Потім вода зливається, а баклажани просушуються за допомогою паперового рушника.

Баклажани розкладаються на деко. Далі вони змащуються олією та ставляться у духовку. Готувати при температурі 180 градусів 35 хвилин.

Перець потрібно почистити та помістити у чашу блендера. Також туди додаються спеції, томати та часник. Усе необхідно збити до утворення однорідної маси.

Суміш вливається у каструлю. Варити на невеликому вогні. Коли вона закипить, варити ще 15 хвилин.

При нестачі кислоти можна додати невелику кількість оцту.

Баклажани та аджика кладуться шарами у банки.

Банки слід поставити на 2 години у холодильник. Приємного апетиту!

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...