Рецепт приготування ароматного грушевого варення

Грушеве варення відрізняються насиченим смаком та приємним ароматом. Воно буде чудовим додатком до різноманітних десертів або випічки. Також його можна вживати як самостійний десерт. Приготувати таке варення доволі просто. Для цього слід обрати тверді стиглі плоди.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм груш літніх сортів;
  • 1 лимон;
  • 1 кілограм цукру піску;
  • 2 склянки води.

Як приготувати:

Груші потрібно помити та вирізати з них коробочку з насінням. Потім відрізаються плодоніжки, а плоди нарізуються тонкими шматками товщиною 0,5 мм.

В глибокий посуд заливається вода. В неї слід додати цукор та зварити сироп, щоб його краплі не розтікалися.

Потім у сироп додаються порізані груші. Варити далі на мінімальному вогні, періодично перемішуючи.

Через пару годин шматки груш стануть прозорими.

В кінці приготування додається лимонна цедра, натерта за допомогою дрібної тертки.

Варення потрібно розкласти у банки, які закатати кришками. Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...