Рецепт приголомшливої закуски з баклажанів і перцю на зиму

Така закуска виходить не тільки неймовірно смачною, але і дуже красивою, тому її можна подати гостям. Я щороку закриваю на пару баночок більше і все одно не вистачає до березня. А все тому, що відкривши баночку, ніхто не може зупинитися і закусочка з’їдається вся за вечерею.

Які продукти потрібно взяти:

  • Два кілограма перцю червоного кольору;
  • 2,5 кг баклажан;
  • 2-3 стручки гострого перцю;
  • 200 г часнику;
  • Один пучок кропу;
  • Один пучок кінзи;
  • П’ять стол. ложок цукру;
  • Десять горошин чорного перцю;
  • Три стол. ложки солі;
  • 250 мл олії соняшникової;
  • 4-6 лаврових листочків;
  • 80 мл 9% -ого оцту;
  • 600 мл води.

Переходжу до процесу приготування

Баклажани нарізаю в вигляді кружечків, перець ділю на половинки або четвертинки, дрібненько шаткую зелень.

Гострий перець і часник перекручую за допомогою м’ясорубки (можна подрібнити блендером). Додаю до них посічену зелень.

Беру об’ємну каструлю, наливаю воду, насипаю сіль, цукор, виливаю оцет, олію, кладу всі інші спеції і в цей розсіл відправляю бланшувати баклажани і перець.

На дно банки кладу пікантну суміш, потім викладаю баклажани, на них перець і в такому порядку чергую всі шари, поки не закінчаться інгредієнти. Наповнюю ємності маринадом, в якому бланшували овочі.

Банки накриваю кришками і встановлюю в каструлю, дно якої застелила рушником. Наливаю по плечики банок воду і після закипання стерилізую 40 хвилин.

Потім витягаю ємності і закатую. Перевертаю і загортаю в плед. Залишаю охолоджуватись.

Ось так просто можна приготувати смачну закуску на зиму. Ви можете зменшити кількість гострого перцю або навпаки збільшити.

Rating
( 3 assessment, average 2.67 from 5 )
Loading...