Рецепт приголомшливої святкової повітряної плетенки

Хліб плетенка - рецепт приготування

Хлібна плетенка на дріжджовому тісті, приготована за нашим рецептом, приємно здивує Вас своїм незрівнянним медовим смаком.

Спочатку підготуйте всі необхідні продукти:

  • Борошно – півкілограма + – (буде зрозуміло при замішуванні тіста)
  • Вода – 60 грам
  • Дріжджі – якщо у Вас живі, буде потрібно 18 грам, а якщо сухі – 6 грам
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 8 грам
  • Мед – 85 грам
  • Рослинна олія – 3 столові ложки
  • Яйця та молоко, щоб змастити випічку

Дріжджі висипаємо в миску. До них помішуючи, вливаємо теплу воду. Туди ж висипаємо 2 столові ложки борошна. Добре все перемішавши, даємо їм хвилин 15 набрякнути. Для більшого ефекту накрийте миску будь-яким рушником.

В окремій ємності збиваємо яйця і сіль. Потім кладемо мед і добре перемішуємо. Тепер додаємо рослинну олію і приготовлену раніше закваску. І знову добре змішуємо.

Борошно додаємо невеликими порціями, щоб не переборщити, постійно помішуючи. Стільницю притрусіть борошном, щоб тісто не прилипало. Потрібно добре, не лінуючись вимісити туге тісто. Коли впораєтеся, залишаємо його постояти на пару годин під рушником.

Починаємо формувати наші плетенки. Ділимо тісто навпіл. Потім, одну половину розділяємо на 4 частини, а другу на 6.
Кожен шматок розкачуємо качалкою якомога тонше, закручуємо рулетом, і скручуємо в плетінку.

На деко кладемо пергаментний папір, викладаємо плетенку і накриваємо харчовою плівкою на півгодини.

Збиваємо яйця з молоком і отриманою сумішшю змащуємо їх, використовуючи кухонний пензлик. Зверху, за бажанням, можна посипати кунжутом. Так залишаємо ще на пару годин, так само прикривши плівкою.

Випікаємо 35 хвилин при 180 градусах.

Rating
( No ratings yet )
Loading...