Такі сирники готують у Львівських кав’ярнях або кафешках. Але домашня їжа завжди смачніша і не кожен день є можливість гайнути до Львова за сирником. Приготування не займе багато часу і сил. Все досить просто, але це ніяк не впливає на приголомшливий смак сирника.
Необхідні інгредієнти для приготування львівського сирника:
- 3 ст. л. сметани;
- 4 яйця;
- 500 г сиру (жирного, краще домашнього);
- 130 г масла вершкового;
- 200 г цукру;
- 2 ст. л. какао;
- 1 ст. л. манної крупи;
- 30 г родзинок;
- лимонна шкірка з одного цілого лимона;
Поетапне приготування львівського сирника
Для початку перетріть сир за допомогою сита. Якщо з’явиться волога, то відіжміть її, використовуючи марлю.
Розбийте яйця, відокремивши білки від жовтків. У жовтки всипте цукор і збийте до однорідного стану.
Після в жовток додайте лимонну кірку, родзинки, манку і масло (1 столову ложку вершкового масла залиште для помадки). Добре розмішайте.
Далі в масу додайте сир і трохи збийте міксером.
Яєчний білки теж збийте до стійкої піни і потроху додайте в сирну суміш.
У форму покладіть пергаментний папір і викладіть сирну масу.
Заздалегідь розігрійте духовку і поставте випікатися сирник. Готуйте приблизно 45-50 хвилин при 180 °. Слідкуйте за приготуванням, так як у всіх духовки різні.
В цей час займіться помадкою. Масло, що залишилося розтопіть разом з двома столовими ложками цукру на мінімальному вогні. В процесі весь час мішайте. Після всипте какао і додайте сметану. Доведіть масу до кипіння (не переставайте помішувати) і приберіть з вогню.
Гарячою помадкою полийте готовий сирник і дайте охолонути. Потім приберіть в холодильник. Чим довше, тим краще (мінімум на 3-4 години). Тільки після цього він готовий до вживання.