Рецепт приголомшливо смачних листкових булочок

Смачні листкові булочки, рецепт приготування

Ці прекрасні булочки виходять неймовірно смачними! А готуються дуже просто. Випічка надзвичайно ніжна, немов пух. Просто тане в роті! Але є одна проблема: приготувавши раз, вам доведеться готувати такі булочки потім весь час. Адже ваша сім’я буде наполягати на цьому!

Що потрібно взяти для приготування:

  • 100 г цукру;
  • 15 г живих дріжджів або 5 г сухих;
  • 300 мл теплого молока;
  • ± 700 г борошна;
  • 70 г олії соняшникової;
  • одна ч. л. солі;
  • два білка;
  • горішки і сухофрукти на ваш смак;
  • ванільний цукор на ваш смак;
  • масло вершкове (для змащування).

Переходимо до процесу приготування вишуканих булочок з горіхами і сухофруктами

Необхідне тепле молоко, в яке влийте олію, покладіть дріжджі, всипте цукор і перемішайте до однорідності.

Далі додайте білок і всипте за смаком ванільний цукор.

Борошно просійте і додайте його в масу невеликими порціями. Починайте вимішувати тісто, але не забивайте його борошном, знадобиться близько 650-700 грам.

Готове тісто необхідно перенести в тепленьке місце на пару годин, накривши рушником.

Потім тісто розділіть на вісім шматків, які скачайте в колобки. Залиште їх приблизно на годину, накривши плівкою.

Після всі колобки треба розкачати в тонкі коржі, змастити їх топленим вершковим маслом, присипати сухофруктами і горішками (подрібнити перед цим). А можна вибрати будь-яку іншу начинку на свій смак, наприклад, мак, цукати, крем.

Скрутіть корж в трубочку і розріжте по середині, але не до кінця, скрутіть у вигляді равлика. Робимо так з усіма іншими коржами.

У деко покладіть пекарські папір, викладіть заготовки, прикрийте їх і нехай 20 хвилин відпочинуть.

Поки булочки підходять, включіть її на 180 ° для розігріву.

Жовток збийте з молоком і сумішшю змастіть равлики.

Покладіть булочки в духовку приблизно на 25 хвилин. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...