Рецепт приголомшливо смачного торта «Спартак»

В сьогоднішнє меню своєї родини я вирішила включити і щось солоденьке. Серед безлічі переглянутих мною рецептів я знайшла один, який мене зацікавив.

Отже, я буду сьогодні готувати медовик з заварним кремом і шоколадно-медовими коржами. А називається такий торт «Спартак».

Рецепт досить простий, а смак виходить дивовижним.

Список необхідних продуктів для крему:

  • Три столові ложки з гіркою борошна
  • 500 грам борошна
  • 150 грам цукру
  • Три яйця
  • Вершкове масло – 150 грам
  • Один пакетик ванільного цукру
  • Одна столова ложка з гіркою крохмалю.

Список необхідних продуктів для тіста:

  • 400 грам борошна (може вийти трохи менше)
  • Вершкове масло – 50 грам
  • 150 грам цукру
  • Дві столові ложки молока
  • Одне яйце
  • Три столові ложки меду
  • Дві столові ложки какао
  • Три столові ложки меду.

В першу чергу ми будемо готувати крем. У відповідній каструлі з’єднуємо всі продукти зі списку, крім вершкового масла, перемішуємо і ставимо на мінімальний вогонь. Готуємо, не перестаючи розмішувати, до тих пора, поки маса не стане густою. Після цього охолоджуємо крем до кімнатної температури.

Тепер займемося тістом. В окремій каструлі з’єднуємо всі інгредієнти для тіста зазначені вище, крім борошна, і перемішуємо. Ставимо посуд на плиту, включаємо конфорку на мінімальний режим і готуємо протягом 10-15 хвилин. Маса повинна збільшитися вдвічі.

Після цього прибираємо каструлю з плити, підмішуємо какао і потім борошно. Поки тісто ще гаряче, воно буде дуже м’якої консистенції. Через хвилин 20, коли охолоне, тісто стає твердіше.

Тісто ділимо на п’ять рівних частин, кожну з яких розкачуємо в пласт прямокутної форми, розміром 20 * 25 сантиметрів.

Коржі випікаємо в духовці, встановивши температурний режим 200 градусів, протягом п’яти хвилин. Через темний колір коржів, не видно, коли вони досить підрум’янилися. Тому витримуємо п’ять хвилин, а потім, в залежності від духовки, витягаємо або даємо ще 2-3 хвилини пропектися.

Тепер повернемося до крему. Збиваємо вершкове масло і поступово, не перестаючи збивати, додаємо крем.

Формуємо торт. Чотири коржа перемащуємо кремом, а п’ятий заливаємо теплою шоколадною глазур’ю. Щоб приготувати глазур, розтопіть на водяній бані 100 грам шоколаду з однією-двома столовими ложками соняшникової олії.

Залишаємо торт на всю ніч, щоб він досить просочився. Також, на кілька годин перекладіть його в холодильник, щоб місце зрізу було акуратним.

На наступний день обрізаємо краї, скориставшись гострим ножем, ділимо його на порційні шматочки і прикрашаємо торт.

Rating
( No ratings yet )
Loading...