Рецепт простого, але надзвичайно смачного заварного торта «Карпатка»

Торт «Карпатка» - рецепт приготування

Торт виходить дуже ніжний, легкий і чудово смачний! Ви запросто приготуєте його і будете насолоджуватися всією сім’єю прекрасною випічкою.

Щоб приготувати тісто для торта візьміть такі інгредієнти:

  • 80 г вершкового масла;
  • 120 г води;
  • пів ч. л. солі;
  • 150 г борошна;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 120 г молока;
  • 4 курячих яйця;

Щоб приготувати крем для торта візьміть такі інгредієнти:

  • 180 г масла вершкового;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 г крохмалю;
  • 500 мл молока;
  • 150 г цукру.

Поетапне приготування простого але дуже смачного заварного тортика

Готуємо тісто

Масло дістаньте заздалегідь. Воно повинно добре пом’якшити.

З’єднайте молоко і воду. Додайте до них сіль, цукор і масло. Покладіть на вогонь і нехай суміш закипить.

Борошно просійте і всипте в киплячу суміш. Постійно мішайте, щоб тісто вийшло однорідної консистенції.

Приберіть з вогню і перекладіть тісто в зручний посуд. Коли воно трохи охолоне, вбийте по одному яйцю. Після кожного додавання яйця мішайте за допомогою лопатки або міксера.

У форму покладіть пекарський папір і половину тіста. Помістіть в духовку, яку попередньо ввімкніть для розігріву на 180 °. Готуйте коржі протягом півгодини.

Готуємо крем

Поки готуються коржі, нагрійте молоко до теплого стану. З’єднайте всі інші інгредієнти, які вказані вище і влийте молоко.

Помістіть знову на плиту і варіть до отримання густої маси. Потім приберіть з плити, мішайте секунд 30 і поверніть знову на вогонь. Проваріть ще хвилину, при цьому весь час мішайте.

Перекладіть крем в підходящу ємність і коли охолоне, покладіть в нього м’яке вершкове масло. Збийте до повітряного стану.

Формуємо торт

Корж, який буде нижнім, змастіть всім кремом і накрийте другим коржем. Відправте на кілька годин в холодильник.

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...