Рецепт пляцка Мак – сир – яблука – горіхи

Пропонуємо зробити смачний пляцок, який сподобається усім вашим рідним. Серед інгредієнтів є яблука, мак та сир.

Складові для основи:

  • 2 ст. л. сметани;
  • 100 гр. маргарину;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 200 гр. борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 80 гр. цукрової пудри.

Складові для тіста з горіхів:

  • 0,5 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 0,5 склянки мелених волоських горіхів;
  • 4 курячих яйця;
  • 0,5 склянки цукру.

Складові для суміші з яблук:

  • 1 пачка червоного желе;
  • 1 кілограм яблук;
  • 0,5 склянки цукру.

Складові для макової суміші:

  • 50 гр. масла;
  • 5 яєчних білків;
  • 1 яєчний жовток;
  • 300 гр. маку;
  • 50 гр. подрібнених горіхів;
  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача.

Складові для сирної суміші:

  • 120 гр. масла;
  • 6 курячих яєць;
  • 1 кілограм подрібненого сиру;
  • сік 1 лимона;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 столова ложка крохмалю;
  • 300 гр. цукрової пудри;
  • 10 гр. ванільного цукру;

Додаткові інгредієнти:

  • стружка кокосу;
  • глазур.

Як приготувати пляцок

Готуємо корж з горіхами:

Білки потрібно збити, щоб утворилася пишна піна. Потім поступово додається цукор по 1 ложці. При цьому процес збивання не припиняти. Далі потрібно зменшити швидкість міксеру та продовжити збивання, поступово додаючи жовтки по одній штуці.

До борошна слід додати розпушувач з меленими горіхами. Потім всипати до яєчної суміші. Перемішати.

Пергаментним папером потрібно застелити форму (25х35). У цю форму слід покласти тісто та готувати 40 хв. при 180 градусах.

Витягти корж з форми та залишити охолоджуватися.

Як приготувати корж основу:

До борошна додається цукрова пудра та розпушувач. Перемішати.

Потім додати маргарин. Перетерти суміш руками, щоб утворилася крихта.

Додається сметана та жовтки, після чого швидко замішується тісто.

Тісто розгорнути та помістити у форму, яку попередньо потрібно застелити пергаментом.

Форма ставиться на годину у холодильник.

Приготування макової суміші:

Необхідно запарити мак. Потім він ретельно збивається за допомогою блендера.

У масло додається цукор. Збивати, щоб з’явилася пухка маса. Далі додається жовток та знову збивається.

Додати подрібнені горіхи та мак, після чого ретельно перемішати.

Білки збиваються, поки не утвориться міцна піна. Потім цю піну вмішати в макову суміш. Покласти на тісто-основу.

Приготування сирної маси:

Далі потрібно швидко зробити сирну суміш. Для цього розм’якшене масло та додати до нього цукор. Збивати, поки не утвориться пишна маса.

Додаються яєчні жовтки. Повторно збити суміш.

Поступово додається сир, не зупиняючи процес збивання. Потім додати розпушувач, лимонний сік, борошно та крохмаль. Усе ретельно вимішується.

Білки потрібно збивати, поки не утвориться пишна маса, після чого вона вмішується в сирну суміш.

З холодильника дістати форму з коржем. По поверхні рівномірно розподілити макову суміш. Зверху покласти сирну масу, яку теж сіл рівномірно розподілити.

Випікати 1,5 години при 170 градусах.

Приготування яблучної маси:

Яблука чистяться та після видалення середньої частини натираються на грубій тертці.

Поставити яблука на вогонь, додати цукор та тушкувати, поки вони не пом’якшають.

Далі слід зняти яблука з вогню та додати сухе желе. Ретельно перемішати та ненадовго залишити, щоб суміш трохи охолола.

Поки суміш ще гаряча, викласти її на корж з маковою та сирною масою. Потім зверху кладеться корж з горіхів.

Залишається зробити глазур та полити нею пляцок. За смаком десерт прикрашається кокосовою стружкою. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...