Рецепт пісочного пирога з сирною начинкою і вишнею в желе

Безсумнівно, сиркові десерти багатьом припадають до смаку. Особливо ця загальна любов стосується чизкейка. Більш того, цю випічку найбільше замовляються в ресторанах по всьому світу. Проте зовсім необов’язково відправлятися в якийсь заклад, щоб покуштувати його ніжний смак. Тому що такий пиріг з сиром і вишнею з пісочного тіста цілком легко можна приготувати вдома, розповідаємо рецепт.

Безумовно, класичний чізкейк сам по собі неймовірно смачний. Але в поєднанні з вишневою начинкою ти отримаєш ще більш оригінальний десерт з кисло-солодким присмаком. Загалом, обов’язково спробуй приготувати пиріг з сиром і вишнею.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 60 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 дрібка солі

Для сирного шару:

  • 500 г домашнього сиру (жирність 5-9%)
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 60 г сметани
  • 1 дрібка ваніліну

Для вишневого шару:

  • 400 г свіжої вишні
  • 50 мл к0ньяку
  • 70 г цукру
  • 8 г желатину
  • 60 мл води (для желатину)

Приготування

Перш за все почни приготування пирога з сиром і вишнею з пісочного тіста. По-перше, для цього просій борошно разом з розпушувачем через сито в більшу миску. По-друге, туди ж додай вершкове масло з холодильника. Ці три інгредієнта змішай до утворення крихти. Загалом, робити це можна як виделкою, так і просто пальцями.

Рецепт пісочного пирога з сирною начинкою і вишнею в желе

Окремо в глибокій ємності збий яйця з цукром і сіллю. Як наслідок, отримана суміш повинна бути однорідною по консистенції, цукор повністю розчинитися.

Вилий збиті яйця в миску з борошном і заміси тісто. Безумовно, старайся не додавати туди більше борошна, щоб воно не було твердим. Іншими словами основа пирога повинна бути м’якою. Після того, як тісто готове, можеш укладати його в форму.

Рецепт пісочного пирога з сирною начинкою і вишнею в желе

Загалом, для такої кількості інгредієнтів ідеально підійде діаметр 18-20 см. Розподіли тісто по дну і зроби невеликі бортики по краях форми. Потім вирівняти поверхню за допомогою лопатки. Після цього форму з тістом відправ в холодильник на 30 хвилин, щоб воно трохи застигло.

Тим часом приступай до приготування сирної начинки. У глибокій ємності змішай всі інгредієнти для начинки за допомогою блендера. Більш того, масу потрібно перебити до такої консистенції, щоб в ній не було ніяких грудочок.

Далі дістань форму з тістом з холодильника і переклади туди сирну начинку. Випікай пиріг з сиром 30-35 хвилин в духовці, розігрітій до 170 градусів. Після цього дай йому повністю охолонути у формі при кімнатній температурі.

Рецепт пісочного пирога з сирною начинкою і вишнею в желе

Тим часом поки пиріг остигає, займися вишневим шаром. Перш за все замочи желатин у воді на 10 хвилин. Тим часом промий вишні і видали з них кісточки. Потім постав на повільний вогонь сотейник, висип туди вишні і цукор. Помішуючи начинку, доведи її до кипіння. Після цього вилий в сотейник к0ньяк і ще раз перемішай. Загалом, коли цукор повністю розчиниться, можеш зняти вишні з плити. Остуди їх при кімнатній температурі. У той час, коли вишнева начинка холоне, на повільному вогні розчини желатин. Додай його до вишень і перемішай.

Рецепт пісочного пирога з сирною начинкою і вишнею в желе

Готову вишневу начинку вилий на сирний шар пирога в формі. Далі постав пиріг з сиром і вишнею в холодильник на 2-3 години. Коли верхній шар повністю застигне, можеш подавати десерт до столу.

Рецепт пісочного пирога з сирною начинкою і вишнею в желе

Безсумнівно, ніжний пиріг з сиром і вишнею з пісочного тіста не залишить нікого байдужим. Більш того, неважливо, готуєш ти для гостей або ж для рідних, вони точно оцінять твої кулінарні здібності. Смачного!

Рецепт пісочного пирога з сирною начинкою і вишнею в желе

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...